Προγραμματιστές από κούνια στην Εσθονία

περιεχόμενο

Σημαντικές αλλαγές ετοιμάζονται για το εκπαιδευτικό σύστημα της Εσθονίας καθώς σύμφωνα με τελευταίες αποφάσεις το μάθημα του προγραμματισμού γίνεται μέρος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι μαθητές θα ξεκινήσουν να μαθαίνουν προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών σε ηλικία επτά ετών.

Η προσπάθεια ξεκινά αρχικά σε πιλοτικό στάδιο στα πλαίσια του προγράμματος ProgeTiiger ενώ στη συνέχεια θα επεκταθεί σε όλα τα σχολεία της χώρας. Μία από τους συντονιστές του προγράμματος η Ave Lauringson, σε συνέντευξη της αναφέρει ότι μία από τις αφορμές στάθηκε η ευκαιρία που μπορεί να δοθεί στους μαθητές να «δημιουργήσουν οτιδήποτε» με τους υπολογιστές. Αρχικά θα διδαχθεί η λογική του προγραμματισμού μέσα από τα μαθηματικά και τη ρομποτική ενώ στη συνέχεια οι μαθητές θα προχωρήσουν στην ανάπτυξη προγραμμάτων.

Ακόμη η Lauringson αναφέρει ότι η Εσθονία είναι μια χώρα με μικρή σχετικά έκταση και μπορεί να λειτουργήσει ως «εκκολαπτήριο» νέων ιδεών. «Άλλες χώρες» τονίζει, «ξεκινούν μαθήματα προγραμματισμού στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά δεν τολμούν να κάνουν το πρώτο βήμα και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση». Δεν είναι η μόνη που έχει τονίσει την ανάγκη την εκμάθησης του προγραμματισμού ως μέρος της εκπαίδευσης των μαθητών. Ο εφευρέτης του Rasbery Pi, Eben Upton έχει τονίσει στο παρελθόν το πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να ενισχύσουν τις γνώσεις τους στην επιστήμη των υπολογιστών από μικρή ηλικία.

Πηγή: http://techtv.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.