Πρόγραμμα “Μαθητεία” για αποφοίτους ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΕ, ΕΕΕΕΚ

περιεχόμενο

H Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΕ) ενημερώνει τους αποφοίτους ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΕ Β’ βαθμίδας και ΕΕΕΕΚ ότι το υπουργείο Παδείας έχει θέσει σε λειτουργία γι’ αυτούς πρόγραμμα πρακτικής άσκησης με το όνομα “Μαθητεία”.

Το πρόγραμμα έχει σκοπό να βοηθήσει τους αποφοίτους των σχολείων της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής, να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία και να προετοιμαστούν καλύτερα για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα προβλέπει πρακτική άσκηση διάρκειας 2-6 μηνών και μέχρι 6 ώρες ημερησίως και 5 μέρες την εβδομάδα, πάνω στο αντικείμενο των σπουδών τους, σε ιδιωτική επιχείρηση ή ελεύθερο επαγγελματία, με «υποτροφία» 300 ευρώ μηνιαίως και με ασφάλιση έναντι ατυχήματος.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε κύκλους. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ο πρώτος κύκλος που περιλαμβάνει τις πρώτες 140 θέσεις μαθητείας. Θα ακολουθήσουν και άλλοι κύκλοι, μέχρι να συμπληρωθούν οι 8.475 θέσεις που χρηματοδοτούνται.

Κάθε κύκλος ακολουθεί την εξής διαδικασία: – Εγγραφή επιχειρήσεων, δήλωση προσφερόμενων θέσεων μαθητείας. – Εγγραφή αποφοίτων των σχολείων της ΤΕΕ και δήλωση προτίμησης για μέχρι 4 από τις προσφερόμενες θέσεις μαθητείας. – Αντιστοίχιση των υποψηφίων σε επιχειρήσεις με κριτήρια (σειρά, βαθμός, κ.λπ.). – Επιλογή υποψηφίων από τις επιχειρήσεις, προδέσμευση θέσης. – Συνέντευξη των επιλεγέντων υποψηφίων με την επιχείρηση. – Δήλωση της επιχείρησης για επιλογή του επιθυμητού υποψηφίου. – Έναρξη πρακτικής άσκησης, κ.λπ.

Η όλη διαχείριση του προγράμματος γίνεται μέσω του ιστότοπου: www.mathiteia4u.gov.gr. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ανοίξει ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος. Αφού δηλώσουν θέσεις μαθητείας οι επιχειρήσεις, θα κληθούν αμέσως μετά οι απόφοιτοι να επιλέξουν έως 4 από τις προσφερόμενες θέσεις. Οι ανακοινώσεις θα γίνονται στον παραπάνω ιστότοπο. Για άμεση ενημέρωση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ανατρέχουν συχνά τον παραπάνω ιστότοπο και στην επιλογή: «ΝΕΑ».

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε όλες τις Διοικητικές Περιφέρειες της Χώρας, εκτός από τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου. Όσοι διατηρούν επιχείρηση ή είναι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα χωρίς το παραμικρό κόστος.

Πληροφορίες παρέχει η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων – Μονάδα Β3 του υπουργείου Παιδείας, Α. Παπανδρέου 37, 15180 Μαρούσι, τηλ.: 210-3442138, φαξ: 210-3442153, και κυρίως στον ιστότοπο: www.mathiteia4u.gov.gr.

Πηγή: proslipsis.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.