Πρόγραμμα για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων

περιεχόμενο

Eco-innovationΗ πρωτοβουλία Eco-innovation της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος) αφορά στην ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω της εφαρμογής της οικολογικής καινοτομίας σε ιδέες, προϊόντα και πρακτικές της αγοράς και της βιομηχανίας. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την “Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία” και έχει συνολικό προϋπολογισμό 31,5 εκατ. Ευρώ

Η πρωτοβουλία χρηματοδοτεί καινοτόμα εγχειρήματα τα οποία σκοπεύουν στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων ή που συνεισφέρουν στη βελτιστοποίηση της χρήσης των πόρων δίνοντας έμφαση σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν αναπτύξει ένα καινοτόμο πράσινο προϊόν, διαδικασία ή υπηρεσία που έχει ήδη περάσει τη φάση της επίδειξης στους παρακάτω τομείς:

  • Ανακύκλωση υλικών
  • Βιώσιμα προϊόντα δόμηση
  • Τρόφιμα και ποτά
  • Νερό
  • Πράσινη επιχειρηματικότητα

Τα νομικά πρόσωπα που θα συμμετέχουν θα πρέπει να εδρεύουν σε μία από τις χώρες μέλη, η υποψήφιες ή προσχωρούσες χώρες μέλη, η δυνάμει υποψήφιες χώρες μέλη της ΕΕ.

Ενθαρρύνεται ιδιαίτερα η συμμετοχή συνεργατικών επιστημονικών σχηματισμών (clusters) με έργα που θα αναδείξουν την ευρωπαϊκή προστιθέμενη αξία και θα παρουσιάζουν υψηλή δυναμική εφαρμογής στην αγορά.

Η προκήρυξη θα προσφέρει συγχρηματοδότηση έως και 50% του συνολικού κόστους του κάθε εγχειρήματος.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων είναι 5η Σεπτεμβρίου του 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες κατευθυνθείτε στο δικτυακό τόπο της πρωτοβουλίας και στην τρέχουσα πρόσκληση.

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.