Το πρόγραμμα της Ακαδημίας Πολιτών για το νέο ακαδημαϊκό έτος

περιεχόμενο

Η Ακαδημία των Πολιτών διαπιστώνοντας ότι αρκετά από τα μέλη της θα επιθυμούσαν μία πιο εξειδικευμένη επαγγελματική κατάρτιση προτίθεται για το Ακαδημαϊκό Έτος 2013-2014 να διαφοροποιήσει τα προγράμματα των Ανοιχτών Λαϊκών Πανεπιστημίων βάσει τριών επιπέδων:

ΕΠΙΠΕΔΟ Α: 10 τρίωρες εβδομαδιαίες κοινωνικές συζητήσεις για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γενικές γνώσεις και βεβαιώσεις παρακολούθησης (κόστος 50 ευρώ/ εξάμηνο)

Θεματική Ενότητα:

ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΙΑ – ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – ΨΥΧΟΔΡΑΜΑ – ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ.

Η ενότητα αυτή συμπληρώνεται από μία συνάντηση ανά μήνα (Πρωινό Κυριακής) για διοργάνωση και συντονισμό φιλανθρωπικών δράσεων, θεατρικών έργων κλπ.

ΕΠΙΠΕΔΟ Β: Εξειδικευμένη παρακολούθηση με τελικές εξετάσεις και e-εργασία (δέκα τρίωρες εβδομαδιαίες κοινωνικές συζητήσεις in vivo και πέντε τρίωρες εβδομαδιαίες συμπληρωματικές διαδικτυακές συναντήσεις {κόστος 150 ευρώ/ εξάμηνο}) με χορήγηση πιστοποιητικού παρακολούθησης, κατόπιν επιτυχούς εξέτασης και με αναγραφή ωρών.

Θεματική Ενότητα:

ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΙΑ – ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – ΨΥΧΟΔΡΑΜΑ – ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ & ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ – ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το ΚΕΚ ΟΡΑΜΑ

Στην ενότητα αυτή χορηγούνται διαδικτυακά βιβλία και σημειώσεις

ΕΠΙΠΕΔΟ Γ: Πέντε Συμβουλευτικές Συναντήσεις, διάρκειας 90΄, των 10 ατόμων – ομαδική συμβουλευτική για αντιμετώπιση προσωπικών προβλημάτων-

(Συνολικό κόστος: 100 ευρώ). *Δείτε λεπτομέρειες στην υποσημείωση 1.

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν από 29/06 έως και 10/09/2013. Οι κοινωνικές συζητήσεις πλαισιώνονται από κοινωνικές δράσεις, επιπρόσθετα ψυχοθεραπευτικά σεμινάρια και συμμετοχή με κείμενα στην κοινωνική εφημερίδα της Ακαδημίας:

Παράλληλα, θα χορηγείται online επιμορφωτικό υλικό και κάρτα συμμετοχής μέλους με εκπτώσεις σε συμβεβλημένες επιχειρήσεις.

Οι πόλεις στις οποίες θα πραγματοποιηθούν οι κοινωνικές συζητήσεις είναι: ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΑΓΡΙΝΙΟ, ΑΘΗΝΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΒΕΡΙ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΑΜΥΝΤΑΙΟ, ΑΡΤΑ, ΑΣΤΡΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ, ΒΟΛΟΣ, ΔΡΑΜΑ, ΕΔΕΣΣΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΘΕΡΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΘΗΒΑ, ΚΑΒΑΛΑ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΛΑΜΙΑ, ΛΑΡΙΣΑ, ΠΑΤΡΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΠΑΡΓΑ, ΣΙΑΤΙΣΤΑ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΦΑΡΣΑΛΑ, ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Σημείωση: Στις περιοχές στις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της Ψυχολογίας θα συνεχιστούν κανονικά οι διαλέξεις από το Σεπτέμβριο (Γιάννενα, Κομοτηνή, Ναύπλιο, Άργος, Νάουσα, Ξάνθη, Καστοριά, Αίγινα).

Εναλλακτικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στο ετήσιο διαδικτυακό πρόγραμμα ψυχολογίας 300 ωρών με θεματική: Ειδική Αγωγή. Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με το ΚΕΚ Όραμα. Οι κοινωνικές συζητήσεις πραγματοποιούνται μέσω πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και εξειδικευμένους διδάσκοντες. Το κόστος ανέρχεται στα 200 ευρώ ετησίως. Για την εγγραφή απαιτείται γνώση Η/Υ. Η διαδικασία εγγραφής παραμένει ίδια.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τέλος Αυγούστου.

Διαδικασία Εγγραφής:

Ιδιόγραφη αίτηση εγγραφής στο academy@aigaion.org, αναγράφοντας: Ονοματεπώνυμο, Πατρώνυμο, Πόλη, ΔΟΥ, ΑΦΜ, ΑΔΤ, Διεύθυνση κατοικίας, Ηλεκτρονική διεύθυνση, Τηλέφωνα επικοινωνίας.

Αίτηση που βρίσκεται διαδικτυακά στην εξής διεύθυνση:

http://civilacademy.ucoz.org/index/prokhryxh_anoichtwn_laikwn_panepisthmiwn_2013_2014/0-120

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου

Πουλερού Πηνελόπη: 09:00-12:00 (6941657126) για γραμματειακά–διοικητικά θέματα

Μπαλάσα Κατερίνα: 12:00-15:00 (6941657145): για γραμματειακά–διοικητικά θέματα

Διαδικασία εξόφλησης: Απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΑΡ. ΛΟΓ. 5709-051890-458 EUR

ΙΒΑΝ GR80 0172 7090 0057 0905 1890 458

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΦΜ 997817198

ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ:

Το αποδεικτικό κατάθεσης θα σταλεί με φαξ και θα αναγράφει χειρόγραφα το ονοματεπώνυμο, αιτιολογία: όνομα προγράμματος π.χ. ΑΛΠ Χαϊδαρίου ή διαδικτυακή ακαδημία και το ποσό που θα κατατεθεί με μαύρο στυλό.

Σημείωση: Ο αριθμός φαξ είναι 2118000593

*Υποσημείωση 1:

Σκοπός της ομάδας βιωματικής εκπαίδευσης και αυτοβελτίωσης είναι η αναθεώρηση και αξιολόγηση του τρόπου συμπεριφοράς και αντίδρασης στο πλαίσιο των οικογενειακών σχέσεων. Μέσα από την παρουσίαση των θεωρητικών αρχών που διέπουν τα δυναμικά των ανθρωπίνων σχέσεων, οι συμμετέχοντες θα βοηθηθούν να:

ν’ αναπτύξουν εναλλακτικούς τρόπους σκέψης και διαπροσωπικής επικοινωνίας,

να καλλιεργήσουν ευελιξία στην επίλυση προβλημάτων και συγκρούσεων,

ν’ αναπτύξουν γνώση και δεξιότητες χειρισμού των παραγόντων που ενδεχομένως κωλύουν την ομαλή τους εξέλιξη και αυτοπραγμάτωση,

να αντιληφθούν και άλλες εκφάνσεις και ερμηνείες των συνθηκών που μπορεί να εμφανίζονται ως αγχογόνοι.

Όροι συμμετοχής στην ομάδα

Η διάρκεια κάθε συνάντησης ορίζεται στα 90′ χωρίς διάλειμμα.

Εάν ο συντονιστής της ομάδας ακυρώσει εκτάκτως την ίδια μέρα μια συνάντηση, τότε παρέχει την επόμενη συνάντηση δωρεάν.

Αν οι συμμετέχοντες καθυστερήσουν την προσέλευσή τους, ο χρόνος της συνάντησης δεν παρατείνεται.

Η ημέρα και η ώρα που καθορίζονται από την αρχή δεν αλλάζουν εκτός αμοιβαίων σοβαρών λόγων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, το φαγητό και η χρήση του κινητού.

Αν σκεφτεί κάποιος συμμετέχοντας για οποιονδήποτε λόγο να διακόψει τη συμμετοχή του στις συναντήσεις, είναι χρήσιμο, πριν πάρει την απόφαση, να το συζητήσει με τους άλλους συμμετέχοντες.

Πηγή: prismanews.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.