Αιτήσεις για πρακτική άσκηση στη Φλωρεντία σε πρόγραμμα τουρισμού

περιεχόμενο

Ο Δήμος Βέροιας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου «Ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης υπηρεσιών τουρισμού», που υλοποιεί κατά τη διετία 2012 – 2014, προϋπολογισμού 119.310€, χρηματοδοτούμενου από το

Πρόγραμμα Leonardo da Vinci (δια Βίου Μάθηση) καλεί να υποβάλλουν αίτηση όσοι ενδιαφέρονται για την 3η ροή και τελευταία του σχεδίου, διάρκειας 13 εβδομάδων, την πρακτική δηλαδή άσκηση στη Φλωρεντία για το χρονικό διάστημα 15/9/2013-14/12/2013.Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν ένα από τα παρακάτω προσόντα, δηλαδή να είναι απόφοιτοι σχολής ξεναγών, απόφοιτοι σχολής δημοσιογραφίας, απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τριετή τουλάχιστον απασχόληση σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, απόφοιτοι τουριστικών επαγγελμάτων, απόφοιτοι τριτοβάθμιας ή τεχνολογικής εκπαίδευσης στη διαχείριση και διοίκηση επιχειρήσεων, απόφοιτοι σχολών μαγειρικής απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τριετή τουλάχιστον απασχόληση σε  εστιατόρια ταβέρνες, απόφοιτοι σχολών τουριστικών επαγγελμάτων, απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τριετή τουλάχιστον απασχόληση σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, απόφοιτοι σχολών αρχαιοφυλάκων, απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τριετή τουλάχιστον απασχόληση σε μουσεία (υποδοχή – φύλαξη).Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες, κατοίκους του Δήμου και, εφόσον υπάρξουν κενές θέσεις, σε κατοίκους της Ημαθίας ή και ευρύτερης περιοχής. Προτεραιότητα θα δοθεί σε άνεργους ηλικίας 18-28 ετών και 55-65 ετών και σε άτομα με χαμηλά εισοδήματα. Προτεραιότητα θα δοθεί επίσης σε άτομα με γνώση της Ιταλικής γλώσσας.

Το Πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει μαθήματα ιταλικής γλώσσας και κατάρτιση μέσα από πρακτική άσκηση σε θέσεις εργασίας, καλύπτει για τους καταρτιζόμενους τα έξοδα μετακίνησης, πολιτιστικής και γλωσσικής προετοιμασίας και διαμονής. Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης είναι 13 εβδομάδες.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν: 1. Αίτηση στην οποία θα αναγράφεται και το θέμα ενδιαφέροντος για την κατάρτισή τους.  2. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας 3. Τίτλους σπουδών (εφόσον υπάρχουν) 4. Βεβαιώσεις εργοδοτών (εφόσον υπάρχουν) 5. Αποδεικτικά γνώσης ιταλικής γλώσσας και πιθανόν άλλων ξένων γλωσσών 6. Βιογραφικό σημείωμα, (Europass στην ελληνική και στην ιταλική ή αγγλική γλώσσα www.europass.cedefop.europa.eu ) 7. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας 8. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 (προαιρετικό), ή βεβαίωση ανεργίας από ΟΑΕΔ, εφόσον είναι άνεργοι 9. Εκκαθαριστικό Οικονομικής Εφορίας (προαιρετικό), εφόσον θέλουν να συνυπολογιστεί ότι πρόκειται για άτομο με χαμηλό εισόδημα 10. Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που κρίνουν οι ενδιαφερόμενοι ότι θα βοηθήσει την επιτροπή στην επιλογή των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα.

Πληροφορίες: εργάσιμες μέρες, κατά τις ώρες 10:00-13:00, Δήμο Βέροιας, Βικέλα 4, 1ος όροφος, γραφείο 3 και στο Δημαρχείο Βέροιας, Μητροπόλεως 46, 1ος όροφος, γραφείο Δημάρχου / Γραμματεία, στα τηλέφωνα 23313 50508/ 50635/ 50523 ή στα e-mailptheolog@veria.gr και annaxatz@veria.gr και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.veria.gr.

Πηγή: imerisia-ver.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.