Πρακτική άσκηση επί πληρωμή από το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”

περιεχόμενο

Τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης με συμμετοχή στην κατασκευή και τον λειτουργικό προγραμματισμό του έργου Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Εσπλανάδα, προσφέρει το Ίδρυμα ‘Σταύρος Νιάρχος’ σε 12 φοιτητές ελληνικών Πανεπιστημίων. Οι προσφερόμενες θέσεις αφορούν το Κέντρο Επισκεπτών (το οποίο θα λειτουργήσει για το κοινό από τον Σεπτέμβριο 2013), τη διαχείριση έργου, την αρχιτεκτονική τοπίου, καθώς και σε ειδικότητες μηχανολόγων μηχανικών και ηλεκτρολόγων μηχανικών.

Το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης διαρκεί 5 με 6 μήνες και πραγματοποιείται 2 φορές το χρόνο. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, οι φοιτητές θα λαμβάνουν αμοιβή και θα ασφαλίζονται, ενώ τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής, για συμμετέχοντες που κατοικούν εκτός Αθηνών, αποτελούν ευθύνη του εκπαιδευόμενου.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013, στην ηλεκτρονική διεύθυνσηinternships@SNFCC.org . Ειδικά για την Πρακτική Άσκηση στο Κέντρο Επισκεπτών, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων εκπνέει την Τετάρτη 31 Ιουλίου.

Κέντρο Επισκεπτών (4 θέσεις): Από δύο φοιτητές σε κάθε εξάμηνο (2/9/2013- 28/2/2014 και 3/3/2014-29/8/2014) θα απασχολήσει το Ίδρυμα στο Κέντρο Επισκεπτών που βρίσκεται στο χώρο του εργοταξίου του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το Κέντρο θα λειτουργήσει από τον προσεχή Σεπτέμβρη έως το τέλος του 2015 και οι ασκούμενοι θα υποστηρίζουν οργανωτικά όλες τις συναφείς με την επικοινωνία του ΚΠΙΣΝ δραστηριότητες. Το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης είναι ανοικτό σε νέους με πρώτο πτυχίο σε οποιονδήποτε ακαδημαικό τομέα (κατά προτίμηση στην Εκπαίδευση ή τα Μέσα και την Επικοινωνία). Θα ληφθεί υπόψη η εμπειρία τους στη λειτουργία ψηφιακών μέσων, η γνώση της χρήσης του Διαδικτύου ή του MS Office, καθώς και η εμπειρία στη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Διαχείριση Έργου στο ΚΠΙΣΝ (2 θέσεις): Δύο ασκούμενοι φοιτητές ελληνικών Πολυτεχνικών Σχολών θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν για ένα πεντάμηνο ο καθένας (16/9/2013-14/2/2014 και 3/3/2014- 5/8/2014) στον τομέα της διαχείρισης έργου του ΚΠΙΣΝ. Οι φοιτητές -Αρχιτέκτονες Μηχανικοί ή Πολιτικοί Μηχανικοί- θα συνεργαστούν με μια πολυλειτουργική ομάδα, υπό την καθοδήγηση έμπειρων μηχανικών της πολυεθνικής εταιρείας Faithful+Could Ltd. Ανάμεσα στα απαιτούμενα προσόντα ανήκουν οι προπτυχιακές σπουδές μηχανικού, η ολοκλήρωση του 8ου εξαμήνου, οι καλές ακαδημαικές επιδόσεις, η γνώση χειρισμού Η/Υ και η εξαιρετική γνώση της αγγλικής γλώσσας (επιθυμητή η γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας).

Αρχιτεκτονική Τοπίου στο ΚΠΙΣΝ (2 θέσεις): Το εν λόγω πρόγραμμα πρακτικής άσκησης είναι ανοικτό μόνο σε φοιτητές αρχιτεκτονικών και γεωπονικών σχολών της Ελλάδας, σε συνεργασία με το γραφείο Ε.Παγκάλου και Συνεργάτες, που αποτελούν την ομάδα αρχιτεκτόνων τοπίου της RPBW/DNA στην Ελλάδα. Οι εκπαιδευόμενοι θα εργαστούν κατά τα διαστήματα από 1/10/2013 έως 28/3/2014 και από 1/4/2014 έως 30/9/2014. Απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιλογή τους θεωρούνται οι σπουδές για την απόκτηση πτυχίου στην Αρχιτεκτονική (με κατεύθυνση την αρχιτεκτονική τοπίου) ή στη γεωπονική (με κατεύθυνση την αρχιτεκτονική τοπίου), οι καλές ακαδημαικές επιδόσεις, η εμπειρία στη χρήση προγραμμάτων σχεδίασης, η γνώση MS Office και η εξαιρετική γνώση της αγγλικής γλώσσας. Επιθυμητή είναι η γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας, οι δεξιότητες σχεδιασμού με το χέρι και η γνώση θεωριών και πρακτικών σχεδιασμού φυτεύσεων εξωτερικών χώρων.

Πρόγραμμα Ηλεκτρολόγων και Μηχανολόγων Μηχανικών (4 θέσεις): Σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων τεχνικών και αναπτυξιακών έργων LDK, οι φοιτητές θα κάνουν την πρακτική τους άσκηση (ανά δύο) τα διαστήματα μεταξύ 19/9/2013 έως 17/2/2014 και 5/3/2014 έως 3/8/2014. Το πρόγραμμα είναι ανοικτό μόνο σε φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων με σπουδές προς απόκτηση πτυχίου Μηχανολόγου Μηχανικού. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το 8ο εξάμηνο με πεδίο σπουδών την ενέργεια. Απαραίτητη θεωρείται η εξαιρετική γνώση της αγγλικής γλώσσας και η χρήση Η/Υ. Επιθυμητή είναι η γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας και η χρήση προγραμμάτων σχεδίασης.

Πηγή: news.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.