Πολιτισμός και επιχειρηματικότητα στο πρώτο φεστιβάλ της Λήμνου

περιεχόμενο

Μουσικές εκδηλώσεις με γνωστούς καλλιτέχνες, αλλά και Dj και συγκρότημα που προέκυψαν από σχετικό διαγωνισμό, συνάντηση-συζήτηση νέων με θέμα τον επαναπατρισμό και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες, βραβεία επιχειρηματικότητας, έκθεση φωτογραφίας, art bazaar, σεμινάρια από επιλεγμένους μουσικούς. Ακόμη και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά περιλαμβάνει το Lemnos Festival 2013 το οποίο διοργανώνεται, στις 13 και 14 Αυγούστου, από τον σύλλογο αποδήμων και φίλων «Λήμνιοι εν Δράσει» σε συνεργασία με τον Δήμο Λήμνου.

Στόχος, όπως αναφέρει και ο πρόεδρος του συλλόγου Στέλιος Αγάπιος «η καθιέρωση ενός ετήσιου Φεστιβάλ Απόδημων Νέων της Λήμνου για τη δημιουργία μιας “δεξαμενής” ανθρώπων και ιδεών». Επιπλέον, χρειάζεται όπως αναφέρει να βρεθεί ένας κοινός τόπος συνάντησης «και να δίνουμε το ετήσιο ραντεβού της χρονιάς» όπως αναφέρει ο ίδιος και συμπληρώνει: «Να γνωριστούμε και να γνωρίσουμε καλύτερα τον τόπο μας. Να γίνει το Φεστιβάλ ο χώρος και το μέσο δράσης νέων Λημνιών που θέλουν να αφήσουν κάτι ουσιαστικό στον τόπο καταγωγής τους, που θέλουν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για να γυρίσουν πίσω σ’ αυτόν, που θέλουν να βοηθήσουν να αποκτήσει η Λήμνος την τεχνογνωσία και τα εφόδια για να πάει ένα βήμα εμπρός».

Στο πλαίσιο αυτό ιδιαίτερα σημαντική είναι η πρωτοβουλία για την απονομή των 1ων βραβείων στις πλέον καινοτόμες και πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες που θα παρουσιαστούν.

«Σκοπός του συλλόγου μας, είναι μεταξύ άλλων η προώθηση της ιδέας του επαναπατρισμού και η ενθάρρυνση πρωτοβουλιών προς την υλοποίησή του, μέσω της προβολής του νησιού μας και μέσω καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων» σύμφωνα και με τον επικεφαλής της ομάδας προβολής Γιάννη Πετράκη. «Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η καθιέρωση του θεσμού αυτού, με τον οποίο οι “Λημνιοί εν Δράσει” θα βρίσκονται κοντά στη νεολαία της Λήμνου στην προσπάθεια ενεργητικής καταπολέμησης της ανεργίας και ανάδειξης του τόπου μας» συμπληρώνει.

Το πρόγραμμα του Lemnos Festival 2013

Tο διήμερο 13 και 14 Αυγούστου, από τις 18:30 μ.μ. θα λάβουν χώρα δράσεις- έκθεση φωτογραφίας, art bazaar, παιδικό παραμύθι- στον κήπο του Γυμνασίου, αλλά και σεμινάρια από επιλεγμένους μουσικούς των groups. Εχει προβλεφθεί δημιουργική απασχόληση παιδιών τις ώρες των σεμιναρίων και του συνεδρίου από εθελοντές παιδαγωγούς.

Επίσης το τοπικό τμήμα Λήμνου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, έχει  ενεργό συμμετοχή στο Lemnos Festival 2013 διοργανώνοντας οδηγικά και παραδοσιακά παιχνίδια για παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών, στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Μύρινας και ώρες 18:30- 20:30. Θα ακολουθήσει ωριαίο εργαστήρι σε αίθουσα του Γυμνασίου.

Και τις δύο μέρες του Φεστιβάλ θα προηγηθεί συνάντηση-συζήτηση νέων από τις 20:00 μ.μ. μέχρι τις 21:30 με θέμα: «Επιστροφή στη Λήμνο, Επαναπατρισμός και Επιχειρηματικές Ευκαιρίες» στον εξωτερικό χώρο του παλαιού Γενικού Λυκείου Μύρινας. Την πρώτη μέρα, Τρίτη, 13 Αυγούστου θα δοθούν και τα 1α Βραβεία Επιχειρηματικής Ιδέας. Παράλληλα, ντόπιοι παραγωγοί και έμποροι θα εκθέτουν τα προϊόντα τους.

Το συντονισμό θα έχει η δημοσιογράφος, Σύλβια Κλιμάκη (Σκάι).

Την Τρίτη 13 Αυγούστου στις 22:00 το βράδυ διοργανώνεται μεγάλη μουσική εκδήλωση με συναυλία από τους Νίκο Πορτοκάλογλου, Ησαΐα Ματιάμπα και Μύρωνα Στρατή. Καθώς επίσης και από group που θα αναδειχτεί μετά από τον 15νθήμερο διαγωνισμό που διεξάγεται στη σελίδα μας στο διαδίκτυο, στο προαύλιο του Γυμνασίου.

Την Τετάρτη 14 Αυγούστου ακολουθεί –την ίδια ώρα έναρξης και στον ίδιο χώρο- «Το πάρτυ των παιδικών μας χρόνων», με το DJ Δημήτρη Παπασπυρόπουλο και το DJΣπύρο Παγιατάκη. Αλλά και με DJ που θα αναδειχτεί επίσης μετά από τον 15νθήμερο διαγωνισμό στο Διαδίκτυο. Θα προβάλλονται παράλληλα summer video clips και slide show με παιδικές φωτογραφίες του κοινού.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πηγή: tovima.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.