Καβάλα: Πολίτες εκπαιδεύουν συμπολίτες τους πάνω στις σύγχρονες τεχνολογίες

περιεχόμενο

Δύο δράσεις που στόχο έχουν να συμβάλουν στην επαγγελματική κατάρτιση και τη δια βίου εκπαίδευση των ενηλίκων και των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας πάνω στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, υλοποιεί η Διεύθυνση Ψηφιακών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας.

Πρόκειται για τις δράσεις «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ» και «ΠΡΟΩΘΩ» του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, στο πλαίσιο των οποίων πολίτες εκπαιδεύουν συμπολίτες τους πάνω στις σύγχρονες τεχνολογίες.

 width=«Υλοποιήσαμε δυο δράσεις που απευθύνονται σε όλους τους δημότες ανεξάρτητού ηλικίας και τους βοηθούν ν’ αποκτήσουν νέες γνώσεις. Επιπλέον, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του προγράμματος επιτελούν κοινωφελή εργασία αφού προσφέρουν στους συμπολίτες τους γνώσεις, εμπειρίες και πληροφορίες που σίγουρα θα τους φανούν χρήσιμες» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής.

Η δράση «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ» αφορά ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης στη χρήση της τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών που προσφέρεται δωρεάν κι, όπως εξηγεί ο διευθυντής Ψηφιακών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας Μπάμπης Παπαδόπουλος περιλαμβάνει δύο προγράμματα εκπαίδευσης.

Το πρώτο πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 24 ωρών, αφορά την εκπαίδευση ατόμων τρίτης ηλικίας πάνω στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.«Υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι που ήθελαν να επικοινωνούν με αγαπημένα συγγενικά πρόσωπα μέσω διαδικτύου που βρίσκονται μακριά αλλά αδυνατούσαν γιατί δεν ξέρουν να χειρίζονται υπολογιστή. Επίσης, κυρίες μας ζήτησαν να μπορούν να μπαίνουν σε ιστοσελίδες μαγειρικής ώστε να βρίσκουν αγαπημένες συνταγές» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος

Το δεύτερο πρόγραμμα, είναι διάρκειας 40 ωρών και αφορά τη δωρεάν εκπαίδευση ενηλίκων επίσης πάνω στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών. Το πρόγραμμα, που αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες, απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες εργαζόμενους ή άνεργους που επιθυμούν να εκπαιδευτούν πάνω στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και στις δυνατότητες που προσφέρουν.

Η δράση «ΠΡΟΩΘΩ» αφορά την πρωτογενή συλλογή πληροφοριών τουριστικού ενδιαφέροντος (καταγραφή επιχειρήσεων στο χώρο της εστίασης, της διαμονής, της διασκέδασης κ.λπ.) και την προώθησή τους μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Καβάλας (www. kavala.gov.gr).

Πηγή: ΑΜΠΕ

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.