Πιστοποίηση CFA – Chartered Financial Analyst

περιεχόμενο

Ο επαγγελματικός τίτλος CFA ® (Chartered Financial Analyst), απονέμεται από το CFA Institute που εδρεύει στις Η.Π.Α., μετά από εξετάσεις τριών επιπέδων και αναγνωρίζεται από την αγορά εργασίας στο χώρο των χρηματοοικονομικών ως το πιο σημαντικό προσόν ενός εργαζόμενου στο χώρο των επενδύσεων. Για την εγγραφή στο πρόγραμμα απαιτείται πρώτο πτυχίο ή τέσσερα χρόνια σχετικής προϋπηρεσίας καθώς και σχετική άνεση με την αγγλική γλώσσα που είναι η γλώσσα στην οποία δίνονται οι εξετάσεις.
Για την απόκτησή του απαιτείται επιτυχία σε τρία επίπεδα εξετάσεων, που πραγματοποιούνται κάθε Ιούνιο και Δεκέμβριο (Level 1) ή μόνο Ιούνιο (Level 2 και Level 3), καθώς και τετραετής προϋπηρεσία στο χώρο των χρηματοοικονομικών. Η πρώτη ερώτηση όλων των ενδιαφερομένων είναι το που μπορεί να ωφελήσει το CFA®. Τα πλεονεκτήματα ενός κατόχου είναι πολλά.

CFA Institute

  • Ο κάτοχος του τίτλου μπορεί να μεταφερθεί οπουδήποτε στον κόσμο, με το CFA ® να αναγνωρίζεται από τις αρχές και τις εταιρίες της χώρας.
  • Αναγνωρίζεται σε όλες τις εταιρίες και την επενδυτική κοινότητα.
  • Με την πρόθεση του υποψηφίου να μπει στην απαιτητική διαδικασία απόκτησης του CFA ®, αποδεικνύεται έμπρακτα η εργατικότητα και η αφοσίωση του στο εργασιακό του αν τικείμενο.
  • Το κόστος απόκτησής του είναι αρκετά μικρό σε σχέση με άλλους μεταπτυχιακούς τίτλους, ενώ ο υποψήφιος εργάζεται παράλληλα.
  • Ο τίτλος είναι ο ίδιος όπου και αν έχει αποκτηθεί.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η διαδικασία απόκτησης του CFA ® δεν είναι εύκολη διαδικασία. Ο υποψήφιος καλείται να αφιερώσει πολύ χρόνο σε διάβασμα (περίπου 250-300 ώρες κατά το CFA Institute, αλλά αυτό εξαρτάται από το επίπεδο γνώσεων και το βαθμό αφομοίωσης του κάθε υποψηφίου). Για την απόκτηση των τριών επιπέδων απαιτούνται περίπου 3-4 χρόνια κατά μέσο όρο. Ο βαθμός επιτυχίας των υποψηφίων δεν είναι υψηλός. Ενδεικτικά το 2009 πέρασαν 46%, 41% και 49% για τα Level 1, Level 2 και Level 3 αντίστοιχα.

Σχετικά link: https://www.cfainstitute.org/pages/index.aspx , http://www.cfasociety.org/hellenic/Pages/default.aspx

Πηγή: http://certifications.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.