Παρουσίαση του βιβλίου “Ένας Μικρούλης Μεγάλος Ολυμπιονίκης”

περιεχόμενο

Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας παρουσίασε την Κυριακή 4 Νοέμβρη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την ειδική έκδοσή του με τίτλο “Ένας Μικρούλης Μεγάλος Ολυμπιονίκης”, της συγγραφέως – εκπαιδευτικού Σγουρής Β. Γεωργιάδη.

Στην κατάμεστη Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Ε. Πατούλης υποδέχθηκε τους παρευρισκομένους τονίζοντας ότι το Μαρούσι, ως Ολυμπιακός Δήμος, είναι ανοιχτό σε προτάσεις και εκδηλώσεις που προωθούν τα ολυμπιακά ιδεώδη. Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης ευχαρίστησε την συγγραφέα για το υπέροχο βιβλίο της και την ανιδιοτελή συνεισφορά της και επισήμανε την αξία των ιδανικών της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ιδιαίτερα στις μέρες μας, ενώ εξήρε την παρουσία μαθητών, οι οποίοι θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές της Εκεχειρίας.

 width=Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Δημοσθένης Ταμπάκος αναφέρθηκε στη χρησιμότητα του βιβλίου και τη διάθεση των Ελλήνων Ολυμπιονικών να συνεισφέρουν ενεργά σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ενώ η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου σημείωσε ότι οι ολυμπιακές αξίες όπως η ανεκτικότητα και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι ιδιαίτερα σημαντικές στη σημερινή εποχή και το βιβλίο της Σγουρής Γεωργιάδη συμβάλλει καθοριστικά στην προώθηση τους. Από την πλευρά της, η εκπαιδευτικός – συγγραφέας Μαριλένα Καββαδά στάθηκε στα παιδαγωγικά αποτελέσματα του βιβλίου και τις αξίες που προωθεί. Η ίδια η συγγραφέας μοιράστηκε τις απόψεις της για τον ρόλο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ενώ κάλεσε ιδίως τη νέα γενιά να υιοθετήσει και να εμπνευστεί από τα ιδανικά της.

Την παρουσίαση τίμησαν με την παρουσία τους η Ολυμπιονίκης Αμαλία Τσουλφά, ο Διευθυντής της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Διονύσης Γάγγας, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και πλήθος κόσμου.

Στην έναρξη της παρουσίασης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης τίμησε τους  Ολυμπιονίκες κ.κ. Δημοσθένη Ταμπάκο και Σοφία Μπεκατώρου, καθώς και τον Πρωταθλητή των Special Olympics κ. Κωνσταντίνο Τριανταφυλλόπουλο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του “Μικρούλη Μεγάλου Ολυμπιονίκη” από την ιστοσελίδα του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας www.olympitruce.org.

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.