Παραγωγή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για τους πρόσφυγες

περιεχόμενο

Δωρεάν σεμινάρια παραγωγής ντοκιμαντέρ, αλλά και δωρεάν κινηματογραφικός εξοπλισμός. Το μόνο που λείπει είναι η ιδέα σας και η αίτηση σας, έως τις 6/2.

Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους θα έχουν την ευκαιρία να παράγουν όσοι συμμετέχουν στα δωρεάν σχετικά σεμινάρια και εργαστήρια που διοργανώνει το StoryDoc σε συνεργασία με το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Ανοιχτά Σχολεία», τον Οργανισμό Πολιτισμού και Νεολαίας ΟΠΑΝΔΑ και την Περιφέρεια Αττικής, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Από τα μέσα Φεβρουαρίου έως και τα τέλη Μαΐου, τρία τριήμερα σεμινάρια συστήνουν στους συμμετέχοντες τη διαδικασία δημιουργίας ενός ντοκιμαντέρ παρέχοντας δωρεάν βιβλία, εγχειρίδια, dvd με επιλεγμένες εκπαιδευτικές ταινίες, αλλά και πλήρη ψηφιακό κινηματογραφικό εξοπλισμό για την κινηματογράφηση των ιδεών τους.

Αποτέλεσμα των σεμιναρίων θα είναι δέκα ταινίες διάρκειας 8-15 λεπτών, οι οποίες θα προβληθούν δημόσια στην Αθήνα, τη Μυτιλήνη και τη Σμύρνη, αλλά και στο Λίβανο, την Ιορδανία και την Παλαιστίνη, όπου πραγματοποιείται το αντίστοιχο πρόγραμμα «Ηοme – NewHome».

Η θεματική των ντοκιμαντέρ θα προσεγγίσει την καθημερινότητα των προσφύγων που διαμένουν στους καταυλισμούς ή και σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, την εμπειρία νέων προσφύγων στο πρόγραμμα εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, τον αγώνα για την επανένωση χωρισμένων από τον πόλεμο οικογενειών και τις περιπέτειες των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, τις επιθέσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας που δέχονται, την αναζήτηση εργασίας, επαγγελματικής κατάρτισης αλλά και την προσπάθεια εκμάθησης ελληνικών και τέλος την εθελοντική δράση μεμονωμένων ανθρώπων ή ΜΚΟ.

Οι επίδοξοι κινηματογραφιστές κάθε ηλικίας και ανεξαρτήτου εμπειρίας μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, μαζί με μια μικρή περιγραφή της ιδέας τους, έως τις 6/2.

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής των σεμιναρίων

17 Φεβρουαρίου, 16.00 – 20.00, 18 και 19 Φεβρουαρίου , ώρες 10.30 – 14.30 και 16.00 – 20.00

31 Μαρτίου, ώρες 16.00 – 20.00, 1 και 2 Απριλίου , ώρες 10.30 – 14.30 και 16.00 – 20.00

19 Μαΐου, ώρες 16.00 – 20.00, 20 και 21 Μαΐου, ώρες 10.30 – 14.30 και 16.00 – 20.00

Αιτήσεις έως 6/2 στο info@storydoc.gr, www.athensopenschools.gr, booking@athensopenschools.gr και στο 2105277089.

-Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αναφέρουν αν έχουν κάποια εμπειρία με το ντοκιμαντέρ, την ιδέα τους σε μια σύντομη περίληψη όπως επίσης και ιδέες για το πως σκέφτονται να προσεγγίσουν δημιουργικά το θέμα τους.
-Οι συμμετοχές μπορεί να είναι ατομικές ή και ομαδικές. Οι ομάδες μπορεί να είναι αμιγώς νέων, μικτές με συμμετοχή και των ενηλίκων (π.χ εκπαιδευτικοί και μαθητές/φοιτητές ) ή αμιγώς ενηλίκων.
-Οι 120 επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική ειδοποίηση.

Η δράση «Home – New Home» θα πραγματοποιηθεί στο Ανοιχτό Σχολείο, 8o Γυμνάσιο/Λύκειο Αθηνών, Νικοπόλεως 31-33.

Πηγή: athinorama.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.