Πανεπιστήμια των ΗΠΑ παραδίδουν δωρεάν μαθήματα

περιεχόμενο

Το Στάνφορντ, το Ντιουκ, το Πρίνστον και το Τζον Χόπκινς είναι μεταξύ των πανεπιστημίων που συνεργάζονται με μια εταιρία που λέγεται Coursera προκειμένου να προσφέρουν 100 ονλάιν μαθήματα αυτή τη χρονιά. Το MIT, το Χάρβαρντ, το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και το Μπέρκλεϊ πρόκειται να ακολουθήσουν μέσω μιας μη κερδοσκοπικής εταιρίας που λέγετια edX.

Το the Week αναφέρει ότι περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι από όλες τις χώρες του κόσμου συμμετέχουν ήδη. Ο πρόεδρος της edX περιγράφει το φαινόμενο ως «την μεγαλύτερη αλλαγή στην εκπαίδευση μετά την τυπογραφία.»

Αυτό που κερδίζουν τα πανεπιστήμια από τη συμφωνία είναι πρεστίζ και μελλοντικά έσοδα. Αυτή τη στιγμή τα ιδρύματα είναι διατεθειμένα να παρέχουν το προϊόν τους δωρεάν έτσι ώστε στο μέλλον να είναι από τα πρώτα που θα συμμετέχουν στη μελλοντική μορφή εκπαίδευσης.

Πηγή: lifo.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.