Πανελλήνιες: Κανόνες προς του εξεταζόμενους

περιεχόμενο

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες και περιορισμοί που πρέπει να τηρούν οι υποψήφιοι. Αυτοί οι κανόνες καθορίζονται από τις ισχύουσες διατάξεις και έχουν ως στόχο τη διασφάλιση της δικαιοσύνης και της ακεραιότητας των εξετάσεων. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτούς τους κανόνες.

Κατά την είσοδο στην αίθουσα εξέτασης, οι υποψήφιοι επιτρέπεται να έχουν μαζί τους στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και ένα μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. Απαγορεύεται η κατοχή βιβλίων, τετραδίων, σημειώσεων, διορθωτικού υλικού, κινητών τηλεφώνων, υπολογιστικών μηχανών και οποιουδήποτε άλλου ηλεκτρονικού μέσου μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζόμενου ως βασικό αποδεικτικό στοιχείο.

Σε περίπτωση που ένας υποψήφιος φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο κατά την προσέλευσή του στο εξεταστικό κέντρο, θα πρέπει να το παραδώσει στον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξετάσεων. Το κινητό τηλέφωνο θα φυλάσσεται σε ειδικό χώρο κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Μετά το τέλος των εξετάσεων, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί από τον χώρο εξέτασης.

Είναι σημαντικό ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξετάσεων να υπενθυμίζει στους υποψηφίους την υποχρέωσή τους να παραδίδουν τα κινητά τους και ότι η κατοχή κινητού, ακόμη και απενεργοποιημένου, στην αίθουσα εξέτασης οδηγεί στη μηδενισμό τους. Κατά την παράδοση και την παραλαβή του κινητού τους, οι υποψήφιοι θα υπογράφουν μια ειδική κατάσταση ενώπιον του προέδρου της Επιτροπής Εξετάσεων, δηλώνοντας ότι αναλαμβάνουν προσωπικά την ευθύνη για την παράδοση και παραλαβή του κινητού τους.

Οι παραπάνω κανόνες ισχύουν επίσης για τους επιτηρητές, το βοηθητικό προσωπικό και όλους τους εμπλεκόμενους σε κάθε εξεταστικό κέντρο. Επιπλέον, απαγορεύεται η αποκάλυψη των θεμάτων σε οποιονδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο. Τα θέματα θα αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Αιγαίου και Έρευνας και δεν πρέπει να διαρρέουν πριν από την επίσημη δημοσίευσή τους.

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.