Πανελλήνιες 2024: Πότε Ανακοινώνονται τα Αποτελέσματα και οι Βάσεις

περιεχόμενο

Με SMS τα Αποτελέσματα – Ανοιχτή η Πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024 ολοκληρώνονται στο τέλος Ιουνίου, μετά και τη λήξη των ειδικών μαθημάτων που επέλεξαν να εξεταστούν οι υποψήφιοι. Στις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων, μαζί με τα στατιστικά των φετινών εξετάσεων.

Χρονοδιάγραμμα Ανακοινώσεων

Μέχρι τα μέσα Ιουλίου, οι υποψήφιοι θα έχουν τον χρόνο να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία. Οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να ανακοινωθούν τέλος Ιουλίου.

Πανελλήνιες 2024: Με SMS στα Κινητά των Υποψηφίων τα Αποτελέσματα

Η πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr επιτρέπει σε όλους τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους, ώστε να ενημερωθούν μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) για τις βαθμολογίες και αργότερα για τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους. Η πλατφόρμα λειτουργεί από τη Δευτέρα 17/6 και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Τρίτη 25 Ιουνίου.

Πώς Λειτουργεί η Πλατφόρμα

Για την είσοδο στην υπηρεσία απαιτούνται τα στοιχεία συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, συγκεκριμένα ο οκταψήφιος Κωδικός Υποψηφίου και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, καθώς και το κινητό τηλέφωνο του υποψηφίου. Οι υποψήφιοι θα επιβεβαιώσουν ή θα τροποποιήσουν τον αριθμό του κινητού τους, και για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η εισαγωγή μοναδικού κωδικού (One Time Password) που θα αποσταλεί στο κινητό τηλέφωνο.

Η υπηρεσία αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το 2021 από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ ΑΕ (GRNET), σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Άλλοι Τρόποι Ενημέρωσης για τα Αποτελέσματα

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα μέσω της online εφαρμογής του ΥΠΑΙΘΑ στη διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα αρχικά γράμματα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Επίσης, τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν και στις σχολικές μονάδες.

Οι Πανελλήνιες 2024 είναι ένα κρίσιμο ορόσημο για τους μαθητές. Η άμεση και ακριβής ενημέρωση για τα αποτελέσματα, τόσο μέσω SMS όσο και μέσω διαδικτύου, διευκολύνει τη διαδικασία και μειώνει το άγχος των υποψηφίων. Με τις βάσεις εισαγωγής να αναμένονται τέλος Ιουλίου, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για το επόμενο βήμα της ακαδημαϊκής τους πορείας.

Επισκεφθείτε την πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr και την online εφαρμογή του ΥΠΑΙΘΑ για να ενημερωθείτε άμεσα για τα αποτελέσματά σας.

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.