Πανελλήνιες 2024: Πτώση στις Βάσεις Εισαγωγής

περιεχόμενο

Πτωτικές οι Βάσεις Εισαγωγής σε Πολλά Πεδία

Ελάχιστα είναι τα άριστα γραπτά σύμφωνα με εκτιμήσεις στα περισσότερα εξεταζόμενα μαθήματα. Πτωτικά αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής φέτος, τουλάχιστον στα τρία από τα τέσσερα επιστημονικά πεδία, μετά και τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Το 2023 και τα τέσσερα πεδία κατέγραψαν άνοδο, με τις δημοφιλείς σχολές να επιστρέφουν σε υψηλά προηγούμενων ετών, όπως η Ιατρική, που έφτασε στα 19.000 μόρια.

Πρώτες Εκτιμήσεις για τις Βάσεις Εισαγωγής 2024

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, φέτος οι δημοφιλείς σχολές του 2ου και 3ου Επιστημονικού Πεδίου θα διατηρήσουν τις βάσεις τους σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι θα έχουν πτώση σε σχέση με πέρσι.

Δεδομένου ότι το 2023 οι βάσεις στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο εκτοξεύτηκαν, με τη Νομική Αθηνών να φτάνει τα 18.125 μόρια, αναμένεται πτώση και στις περιζήτητες σχολές του πεδίου λόγω του μικρότερου αριθμού αριστούχων.

Εκτιμήσεις Βαθμολογητών

Έμπειροι βαθμολογητές εκτιμούν ότι το ποσοστό των γραπτών που θα είναι κάτω από τη βάση στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών αναμένεται να είναι πάνω από 50%, με το ποσοστό των άριστων γραπτών κάτω από 10%.

Ακόμα πιο μεγάλο αναμένεται το ποσοστό των γραπτών κάτω από τη βάση – ίσως και της τάξεως του 60% – στην Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας.

Στο μάθημα της Ιστορίας επίσης θα υπάρξει ένα ποσοστό γύρω στο 55% και άνω κάτω από τη βάση, λόγω της «αυξημένης δυσκολίας» των θεμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα περισσότερα μαθήματα τα άριστα γραπτά δεν φαίνονται να ξεπερνούν το 10%.

Συμπερασματικά

Η πτώση των βάσεων στις Πανελλήνιες 2024 είναι αναμενόμενη λόγω της δυσκολίας των θεμάτων και του χαμηλού αριθμού άριστων γραπτών. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τις αλλαγές στις βάσεις εισαγωγής και να προσαρμόσουν τις επιλογές τους ανάλογα.

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.