Πανελλήνιες 2024: Δύο Νέα Τμήματα στο Μηχανογραφικό

Πανελλήνιες 2024: Δύο Νέα Τμήματα στο Μηχανογραφικό

περιεχόμενο

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές για τις Πανελλήνιες 2024. Αναλυτικά, δείτε τι αλλάζει στην κατάταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία για τις Πανελλήνιες 2024. Δύο νέα τμήματα προστίθενται στο Μηχανογραφικό του 2024 με απόφαση του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη, ενώ ένα τμήμα μετονομάζεται, κάτι που αλλάζει σημαντικά τον χάρτη των σχολών για τις Πανελλήνιες 2024.

Νέα Τμήματα και Μετονομασίες

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την προσθήκη ενός νέου τμήματος, τη μετονομασία ενός υπάρχοντος τμήματος και την ίδρυση μιας νέας σχολής στις Στρατιωτικές Σχολές με ισχύ από το 2025. Αυτές οι αλλαγές δημιουργούν μια νέα δομή στην κατάταξη των σχολών και των τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία ως εξής:

  1. Στο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών προστίθεται το Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο (ΔΠΘ) με ισχύ από τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2024.
  2. Στο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών προστίθεται το τμήμα Μόνιμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ) – Κατεύθυνση Επιχειρησιακής Υποστήριξης – Ραδιοναυτίλοι Στρατιωτικές Σχολές με ισχύ από τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2025.
  3. Στο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών, το Τμήμα «Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών» του Πανεπιστημίου Κρήτης, με έδρα το Ρέθυμνο, μετονομάζεται σε Τμήμα «Φιλοσοφίας» με έναρξη ισχύος από τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2024.

Συμπεράσματα

Αυτές οι αλλαγές προσφέρουν νέες επιλογές και ευκαιρίες για τους υποψηφίους των Πανελληνίων 2024, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε νέες και εξειδικευμένες κατευθύνσεις σπουδών.

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.