Εκδηλώσεις στην Ελλάδα για την Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας

περιεχόμενο

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών Ελλάδος (Ο.Ε.Σ.Υ.Ν.Ε.), σε συνεργασία με τοπικές αρχές και επιχειρηματικούς φορείς, σε όλη την Ελλάδα, την περίοδο 12-25 Νοεμβρίου 2012. Στόχος είναι η συνεργασία όλων των φορέων που εμπλέκονται σε θέματα επιχειρηματικότητας (θεσμικοί φορείς, ανερχόμενοι/νέοι και κυβερνητικοί οργανισμοί) για τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που θα δημιουργήσει ουσιαστικές ευκαιρίες για ανάπτυξη.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν τρεις εκδηλώσεις:

– Τετάρτη 14 Νοεμβρίου (18:00-21:00), Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής: Eκπρόσωποι της κοινωνικής και πολιτικής ζωής θα παρουσιάσουν θεσμικές και πρακτικές παρεμβάσεις που απαιτούνται για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, τη μείωση της ανεργίας και τον περιορισμό της μετανάστευσης επιστημόνων.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου (13:00-21:00), Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη: Πρωτοπόροι επιχειρηματίες (“Game Changers”, άνθρωποι που αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού) από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, θα παρουσιάσουν πώς οι επιχειρηματικές τους ιδέες μετατράπηκαν σε επιτυχημένες ανερχόμενες εταιρίες.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου (17:00-21:30), Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη: Θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός “Get in the Ring: Μάχη Επενδύσεων στην Ελλάδα”, στον οποίο δέκα νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις (start-ups) θα διεκδικήσουν, μπροστά σε κριτές και “ζωντανό” ακροατήριο, 10.000 ευρώ και άλλα βραβεία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας που διεξήγαγε η Ο.Ε.Σ.Υ.Ν.Ε., σε συνεργασία με το Kauffmann Foundation και το Μonitor Group για το νεανικό επιχειρείν, με ειδική ανάλυση για την Ελλάδα.

H Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας (http://www.unleashingideas.org/) πραγματοποιείται κάθε Νοέμβριο σε περισσότερες από 120 χώρες, κινητοποιώντας περισσότερους από 24.000 οργανισμούς σε 34.000 δραστηριότητες που εμπλέκουν άμεσα περισσότερους από 7 εκατ. ανθρώπους. Υποστηρικτές της Εβδομάδας είναι, μεταξύ άλλων, οι Barack Obama (Πρόεδρος των ΗΠΑ), Πρίγκιπας Κάρολος (Ηνωμένο Βασίλειο), Yukio Hatoyama (Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας), Michael Dell (Dell Inc), Richard Branson (Virgin Group) και Muhammad Yunus (Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2006).

Διοργανωτής των εκδηλώσεων στην Ελλάδα είναι η εταιρεία Επικοινωνίας MSCOMM. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τους Τζίνα Ζορμπά (zorba@mscommgroup.com) και Κωστή Σβύρο (svyros@mscommgroup.com).

Eπίσης, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργανώνει εκδήλωση για την Επιχειρηματικότητα των Νέων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας 2012. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012 (ώρα 11.00) στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Αμαλίας 8, Σύνταγμα). Η εκδήλωση απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες, φοιτητές, οργανώσεις νέων αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο και θα είναι ανοικτή στο κοινό. Θα συμμετάσχουν ως ομιλητές πρόσωπα που έχουν διακριθεί στα ζητήματα υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας και ειδικότερα μέσω του θεσμού του “μέντορα νέων επιχειρηματιών”. Θα υπάρξει, επίσης, παρουσίαση του ισχύοντος θεσμικού αλλά και χρηματοδοτικού πλαισίου στην Ελλάδα και την ΕΕ. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, κ. Ευσταθόπουλος.

πηγή: www.ekt.gr, με πληροφορίες από Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών Ελλάδος (Ο.Ε.Σ.Υ.Ν.Ε.), Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο-Γραφείο στην Ελλάδα

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.