Οι 4 νικητές του Athens Startup Weekend University

περιεχόμενο

Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον και η συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών στη φετινή διοργάνωση για δεύτερη φορά του Athens Startup Weekend University.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε την Κυριακή και  νικητές του Athens Startup Weekend University αναδείχτηκαν τέσσερα σχήματα.

Την πρώτη θέση κέρδισε η 100 Mentors, η οποία παρουσίασε μία ιδέα για μία εκπαιδευτική startup που θα δίνει πρόσβαση σε μαθητές επιπέδου Λυκείου σε επαγγελματίες και στελέχη μεγάλων και μικρότερων εταιρειών, ώστε να τους βοηθά στην επιλογή επαγγελματικού προσανατολισμού. Οι κριτές ανέφεραν ότι η ομάδα της 100 Mentors παρουσίασε μία πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα σε έναν “καυτό” startup τομέα, αυτόν της εκπαίδευσης.

Το βραβείο για την πιο καινοτόμο ιδέα απονεμήθηκε στην Three Halves, η οποία παρουσίασε μία τεχνολογία για την μετατροπή ήχων και μουσικών κομματιών σε “φύλλα” με νότες, επιτρέποντας σε κάθε μουσικόφιλο να μπορεί να “αποκρυπτογραφήσει” τα αγαπημένα του τραγούδια και στη συνέχεια να τα παίξει και ο ίδιος. Οι κριτές ανέφεραν ότι επρόκειτο για την πιο καινοτόμο από όσες ιδέες παρουσιάστηκαν, η οποία μάλιστα βασίζεται και σε ένα τεχνικό υπόβαθρο, ωστόσο τόνισαν ότι έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει.

Το βραβείο για τις μεγαλύτερες δυνατότητες επιχειρηματικής ανάπτυξης δόθηκε στην ομάδα Moments of Interest, η οποία παρουσίασε μία ιδέα για μία πλατφόρμα που θα αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι μελετούν την ιστορία, κάνοντας την πιο προσιτή μέσα από διαδραστικούς χάρτες που θα προβάλλουν πληροφορίες στη βάση τόσο χρονολογικών όσο και γεωγραφικών αξόνων. Οι κριτές ανέφεραν ότι επρόκειτο για μία πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα με τις περισσότερες πιθανότητες από όλες τις υπόλοιπες που παρουσιάστηκαν ώστε να μετατραπεί σε επιχείρηση.

Τέλος, το βραβείο για την καλύτερη παρουσίαση δόθηκε στη UniNotes, η οποία παρουσίασε την ιδέα για τη δημιουργία ενός marketplace πανεπιστημιακών σημειώσεων. Οι κριτές ανέφεραν ότι η ομάδα είχε εξαιρετικές δεξιότητες παρουσίασης και ότι κατάφερε να μετατρέψει την ιδέα της σε ένα συμπαγές, καλά μεταδοθέν μήνυμα.

Τα βραβεία στις νικήτριες ομάδες θα παρέχουν το Impact Hub Athens που φιλοξένησε τη διοργάνωσης, το Kariera.gr και το The Cube Athens.

Πηγή: imerisia.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.