Νέα ΚΑΠ: Καινοτομία και ανάπτυξη στην ελληνική γεωργία

περιεχόμενο

Τα βραβευμένα «Αμπελόφυλλα της Μαριάννας», τα λαχανικά «Αgris», που έχουν κατακτήσει τα Βαλκάνια, αλλά και το παραδοσιακό τσάι «Tuvunu» είναι μερικά από τα ελληνικά γεωργικά προϊόντα, που έχουν κατακλύσει σήμερα τόσο την εγχώρια αγορά όσο και εκείνες ξένων χωρών.

Τους ανθρώπους πίσω από όλα αυτά τα προϊόντα, αλλά και τις ιστορίες τους θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όσοι βρεθούν στην ημερίδα με θέμα «Νέα ΚΑΠ: Καινοτομία και ανάπτυξη στην ελληνική γεωργία», η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013, στο πλαίσιο της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Η ημερίδα οργανώνεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), με πρωτοβουλία του υπουργού, κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, και με στόχο την προώθηση της καινοτομίας και της αγροτικής επιχειρηματικότητας. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα υπάρξει ομιλία του κ. Τσαυτάρη, στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει εκδήλωση, κατά την οποία θα τιμηθούν από το ΥΠΑΑΤ αγρότες, αλλά και συνεταιρισμοί με επιτυχίες στο αγροτικό επιχειρείν, που καινοτόμησαν και πέτυχαν, μεταξύ άλλων, στον τομέα της γεωργικής παραγωγής, της μεταποίησης και της συμβολαιακής γεωργίας.

«ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ»
«Αυτός είναι ο ρόλος της ημερίδας που διοργανώνουμε σε λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης», υπογραμμίζει ο κ. Τσαυτάρης. «Θέλουμε να δείξουμε ανθρώπους που καταπιάστηκαν με τη γεωργία και πέτυχαν, αξιοποιώντας την καινοτομία, τη γνώση, την έρευνα και τις νέες τεχνολογίες, και κατάφεραν οι προσπάθειές τους να στεφθούν με επιτυχία». Όπως σημειώνει ο υπουργός, ήδη εφαρμόζεται ένα πλέγμα στοχευμένων δράσεων, που προσφέρουν λύσεις για να αντιμετωπιστεί το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας και να κατευθυνθούν ιδίως οι νέοι σ’ αυτήν τη μεγάλη «δεξαμενή χεριών», όπως τη χαρακτηρίζει, τη γεωργία.

Πηγή: makthes.gr – Απόσπασμα από άρθρο του Δημήτρη Τσάκωνα

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.