Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης: Δωρεάν προγράμματα

περιεχόμενο

Χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης προσφέρει τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πλαισιώνουν τις 2 εκθέσεις του, «Αν τα δέντρα, μιλούσαν…» και «Εγώ το παιδί, ο κόσμος μου κι ο κόσμος όλος», σε όλα τα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία, δωρεάν.

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται, στο Μουσείο, από τα στελέχη του Εκπαιδευτικού τμήματος, στους αντίστοιχους εκθεσιακούς χώρους, Δευτέρα-Παρασκευή 9.15-10.45 και 11.00-12.30.

Για πρώτη χρονιά το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης πηγαίνει στο σχολείο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εγώ το παιδί, ο κόσμος μου κι ο κόσμος όλος», θα πραγματοποιείται από στέλεχος του Εκπαιδευτικού τμήματος του Μουσείου, στο περιβάλλον της τάξης δωρεάν κάθε Τρίτη και Πέμπτη.
Η διεύρυνση της επικοινωνίας του Μουσείου με το Σχολείο και η δυνατότητα της δωρεάν προσφοράς του προγράμματος σε όλα τα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας, από τον Οκτώβριο του 2012 έως και τον Ιούνιο του 2013, οφείλεται στη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Η επικέντρωση στην εκπαίδευση μέσω της τέχνης, η εμπειρία 18 χρόνων λειτουργίας υπηρετώντας βασικές αρχές που πηγάζουν, εστιάζουν και απευθύνονται αποκλειστικά στο παιδί χρησιμοποιώντας τη γλώσσα των εικαστικών, διαφοροποιούν το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης από τους υπόλοιπους φορείς που απευθύνονται στο ευρύ κοινό.

Σκοπός του Μουσείου, τόσο με τις εκθέσεις όσο με και με τις διαδραστικές γωνιές που παρουσιάζει στο χώρο του, καθώς και με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιεί, είναι να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν ότι η τέχνη έχει τη δύναμη να προβληματίζει, να ευαισθητοποιεί, να προκαλεί και να προτείνει λύσεις

Ώρες λειτουργίας Γραμματείας: Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 10.00-14.00
Τηλ.: 210 3312 621, 210 3312 750
Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, προέκταση οδού Βουλής, Κόδρου 9, Πλάκα
Για περισσότερες πληροφορίες, www.childrensartmuseum.gr

Πηγή: in.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.