Μετά τη Λιτότητα: Πολιτική και Πολιτικές για την κρίση στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη

περιεχόμενο

«Μετά τη Λιτότητα: Πολιτική και Πολιτικές για την κρίση στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη» είναι το θέμα του 1ου Ετήσιου Συνεδρίου του Παρατηρητηρίου για την Κρίση του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά και τα Ελληνικά (με ταυτόχρονη διερμηνεία στις δύο γλώσσες) την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, από τις 09:30 έως τις 20:30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη).

Στόχος του συνεδρίου είναι η αποτίμηση της αντιμετώπισης της κρίσης στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα, και η διατύπωση νέων προτάσεων πολιτικής. Στο πρώτο μέρος του συνεδρίου θα αξιολογηθεί η αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη. Στο πρώτο πάνελ, διεθνώς καταξιωμένοι ειδικοί των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας θα αξιολογήσουν τα προγράμματα προσαρμογής που έχουν εφαρμοστεί στις χώρες τους. Θα ακολουθήσει κεντρική ομιλία με θέμα: «Αξιολογώντας την Αντίδραση της Ευρωζώνης στην Κρίση», από τον Philippe Legrain, Επικεφαλή της Ομάδας Ανάλυσης του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής (BEPA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το δεύτερο μέρος του συνεδρίου θα εστιάσει στην ελληνική κρίση. Στο πρώτο πάνελ του δεύτερου μέρους διακεκριμένοι έλληνες ειδικοί θα παρουσιάσουν τις δυνατότητες και προκλήσεις της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Το συνέδριο θα κλείσει με μια ελεύθερη συζήτηση, όπου ακαδημαϊκοί και διανοητές θα προσπαθήσουν να απαντήσουν στο ερώτημα: «Είναι δυνατή η εθνική συναίνεση στην Ελλάδα;»

Μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου θα είναι οι Pedro Martins, πρώην υφυπουργός Απασχόλησης της Πορτογαλίας (2011-2013), Alan Ahearne, Διευθυντής του Τμήματος Οικονομικών στο Cairnes School of Business and Economics, Γιώργος Αργείτης, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ, Νίκος Χριστοδουλάκης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρώην υπουργός Οικονομικών, Νικηφόρος Διαμαντούρος, πρώην Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, Στέλιος Ράμφος, Φιλόσοφος και Συγγραφέας και Λουκάς Τσούκαλης, Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν για εγγραφές μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου με την κα Δήμητρα Τσίγκου, τηλ. 210 7257 124, email: activities@eliamep.gr. Για περισσότερες πληροφορίες και τη φόρμα εγγραφής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου για την Κρίση: www.crisisobs.gr, ή την ιστοσελίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ: www.eliamep.gr.
Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το συνέδριο θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Το Παρατηρητήριο για την Κρίση λειτουργεί με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.