Μαζί στην Εκκίνηση! Μία στρατηγική πρωτοβουλία του ΣΕΒ

περιεχόμενο

Εκδήλωση με θέμα: “Μαζί στην Εκκίνηση! Μία στρατηγική πρωτοβουλία του ΣΕΒ για τη Νέα Επιχειρηματική Γενιά” διοργανώνει ο ΣΕΒ τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 17:30-19:30 στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών ”Δημόκριτος”.

Πληροφορίες για την εκδήλωση: 211 5006 134

sev-mazi-stin-ekkinisi-logo-454280-450x276

ΣΕΒ σε συνεργασία με κορυφαία Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα της χώρας, δραστηριοποιείται ενεργά για την ουσιαστική και συστηματική ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων επιστημόνων.

Μέσω της δράσης «Μαζί στην Εκκίνηση!» στοχεύει στην αλλαγή της αντίληψης των νέων για το επιχειρείν και στη δημιουργία μιας νέας γενιάς καινοτόμων και εξωστρεφών επιχειρηματιών. Επιδιώκει την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και τη δημιουργία θέσεων ποιοτικής απασχόλησης. Τοποθετεί τις βάσεις για την αλλαγή της αντίληψης στο βιομηχανικό και πανεπιστημιακό περιβάλλον και την επανεξέταση της σχέσης της έρευνας με την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα του ΣΕΒ επιδιώκει να προσφέρει στους νέους επιστήμονες – υποψήφιους επιχειρηματίες, το υπόβαθρο που χρειάζονται τόσο σε γνωστικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο δικτυώσεων, μέσω 4 βασικών δράσεων:

 • Φιλοξενία σε ειδικά επιλεγμένους και εξοπλισμένους χώρους, οι οποίοι θα λειτουργούν ως κοιτίδες επιχειρηματικότητας νέων
 • Επιμόρφωση νέων επιχειρηματιών από στελέχη – μέντορες που θα υποδείξουν οι επιχειρήσεις μέλη μας στα πλαίσια CSR / Εθελοντισμού τους,σχετικά με τη κατάρτιση business plan, marketing plan, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού κλπ
 • Συμβουλευτική υποστήριξη για τη διενέργεια έρευνας αγοράς καθώς και άλλων αναγκών των νέων επιχειρηματιών
 • Πρακτική –επιτόπου εξάσκηση στις εταιρείες μέλη μας

Πως λειτουργεί η δράση

Για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος ο ΣΕΒ έχει δημιουργήσει μόνιμες δομές και έχει οργανώσει ολοκληρωμένους μηχανισμούς στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Στους χώρους φιλοξενίας παρέχεται:

 • Διοικητική υποστήριξη και πρόσβαση σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και εξειδικευμένες βάσεις δεδομένων
 • Καθοδήγηση και παρακολούθηση
 • Εκδηλώσεις θεματικού χαρακτήρα, συναντήσεις δικτύωσης, συζητήσεις και διαλέξεις σχετικά με την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, κλπ.

Οι υποψήφιοι επιχειρηματίες, προκειμένου να διαμορφώσουν ένα πλήρες και ορθολογικό επιχειρηματικό σχέδιο, λαμβάνουν εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, ανάλογα με τις ανάγκες τους, ενώ Μέντορες, επιλεγμένοι από το δίκτυο επιχειρήσεων του ΣΕΒ, προσφέρουν στους υποψήφιους επιχειρηματίες καθοδήγηση σε θέματα που αφορούν στις στρατηγικές κατευθύνσεις του επιχειρηματικού σχεδιασμού, δικτύωση με επιχειρήσεις, χρηματοπιστωτικούς φορείς και λοιπούς κρίσιμους κρίκους της παραγωγικής διαδικασίας (πελάτες, προμηθευτές, κλπ) και Ενδυνάμωση της προσωπικής αποτελεσματικότητάς τους (εμπιστοσύνη, διαπραγμάτευση, επικοινωνία με τρίτους).

Ο ΣΕΒ έχει ήδη οργανώσει χώρους φιλοξενίας των νέων επιστημόνων:

 • Στην Αθήνα, όπου το Ερευνητικό Κέντρο Δημόκριτος παραχωρεί τη χρήση μέρους των χώρων που διαθέτει στις εγκαταστάσεις του
 • Στο Βόλο, όπου η Περιφέρεια Θεσσαλίας παραχωρεί μέρος του κτιρίου καπνού και αναλαμβάνει το κόστος των απαιτούμενων επιδιορθώσεων

Σημειώνεται ότι στην πρώτη φάση του προγράμματος του ΣΕΒ, υπέβαλαν επιχειρηματικές προτάσεις 37 ομάδες επιστημόνων και προκρίθηκαν οι 28 για ένταξη στην πρωτοβουλία, όλες υψηλής τεχνολογίας και προοπτικών. Η κατανομή τους ανά πανεπιστημιακό ίδρυμα έχει ως εξής:

 • 8 επιχειρηματικές προτάσεις από ΕΜΠ
 • 3 επιχειρηματικές προτάσεις από Γεωπονική
 • 5 επιχειρηματικές προτάσεις από ΤΕΙ Αθηνών
 • 1 επιχειρηματική πρόταση από το Ίδρυμα Βιοχημικών Αναλύσεων της Ακαδημίας Αθηνών και
 • 11 επιχειρηματικές προτάσεις από Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι την πρωτοβουλία αυτή του ΣΕΒ, συντονίζουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ κα Σόφη Δασκαλάκη-Μυτιληναίου, κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος και κ. Πάνος Κυριακόπουλος καθώς η κα Άννα Πουσκούρη (CEO, Soros Hills SA) και οι κ.κ. Χάρης Κυριαζής (Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο του ΣΕΒ) και Γιάννης Κυριακού (αν. Γενικό Διευθυντή του ΣΕΒ). Την πρωτοβουλία αυτή στηρίζουν έμπρακτα κορυφαίες επιχειρήσεις της ελληνικής και διεθνούς αγοράς, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες mentoring,όπως:
ΤΙΤΑΝ Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ
ΜΥΘΟΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ Α.Ε.
CHIPITA Α.Ε.
OLYMPIA ELECTRONICS
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.
SIEMENS Α.Ε.
INTRALOT S.A.
COCA COLA 3Ε
ΣΤΗΛΜΕΤ Α.Ε. (ΒΙΟΧΑΛΚΟ)
LAVIPHARM SA
INFOQUEST
Ε. ΣΚΑΖΙΚΗΣ – Λ. ΜΑΡΑΓΚΟΣ Α.Ε.
DESIGNLAB
PRIME LASER TECH
STAR ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.
ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – Όμιλος Επιχειρήσεων

 

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.