Διεθνές μαθητικό συνέδριο στη Γερμανική Σχολή Αθηνών

περιεχόμενο

Από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανική Σχολή Αθηνών (ΓΣΑ) το 15ο DSAMUN Συνέδριο (Deutsche Schule Athen Model United Nations – Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών της Γερμανικής Σχολής Αθηνών), υπό την αιγίδα της γερμανικής πρεσβείας.

Το DSAMUN είναι μια προσομοίωση των συνεδριάσεων των Ηνωμένων Εθνών, στην οποία συμμετέχουν μαθητές από όλο τον κόσμο και διεξάγεται σύμφωνα με τον κανονισμό της Χάγης. Μέσω του θεσμού αυτού δίνεται η ευκαιρία όχι μόνο στους μαθητές της ΓΣΑ και των υπόλοιπων ελληνικών σχολείων, αλλά και σε εφήβους από όλο τον κόσμο (Γαλλία, Τουρκία, Παλαιστίνη, Αίγυπτος, Αυστρία, Γερμανία, Κατάρ, Ρουμανία κ.ά.), να γνωρίσουν από τη μία πλευρά τον τρόπο λειτουργίας του ΟΗΕ, να λάβουν μέρος σε πολιτικές συζητήσεις και από την άλλη να μάθουν να λειτουργούν μέσα σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

Οι συμμετέχοντες λειτουργούν ως εκπρόσωποι συγκεκριμένων κρατών-μελών και καλούνται να συζητήσουν θέματα διεθνούς πολιτικής σύμφωνα με τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών, προσομοιώνοντας θεσμοθετημένα όργανα, όπως το Συμβούλιο Ασφαλείας και τη Γενική Συνέλευση και εκδίδοντας ψηφίσματα για ένα καλύτερο μέλλον. Επίσης, πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένοι για τα θέματα που θα αναπτύξουν και να έχουν ήδη ετοιμάσει ένα σχέδιο επίλυσης των ζητημάτων που έχει υιοθετήσει η εκπροσωπούμενη χώρα. Θα πρέπει να είναι σε θέση να διαπραγματεύονται και να αναπτύσσουν τις απόψεις τους με βάση τις αρχές που διέπουν τις συνεδριάσεις των Ηνωμένων Εθνών. Τα αποτελέσματα του DSAMUN αποστέλλονται στους εκπροσώπους του ΟΗΕ στη Χάγη.

Στο 15o DSAMUN θα συμμετέχουν 500 μαθητές και μαθήτριες από 50 σχολεία και από 15 διαφορετικές χώρες. Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι τα αγγλικά, γεγονός που αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία εξάσκησης της συγκεκριμένης γλώσσας από τους Ελληνες μαθητές.

Πηγή: protothema.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.