Τα μαθήματα τον «έστειλαν» σε διαγωνισμό της NASA

περιεχόμενο

O 17χρονος μαθητής Χρήστος Πόριος από την Αλεξανδρούπολη ήταν από τους πρώτους που πληροφορήθηκαν μέσω twitter για τα διαδικτυακά μαθήματα του καθηγητή Ενγκ.

Το περυσινό φθινόπωρο – αναφέρει η μητέρα του Σοφία – περνούσε δύο ώρες καθημερινά παρακολουθώντας μαθήματα τεχνητής νοημοσύνης μετά το σχολείο. «Οι διαλέξεις ανέβαιναν στη σελίδα σε μορφή βίντεο μία φορά την εβδομάδα, όπου ο καθηγητής μάς εξηγούσε συγκεκριμένες τεχνικές.

Μετά το τέλος μάς δίνονταν ερωτηματολόγια με σκοπό την κατανόηση του μαθήματος, καθώς και εργασίες με συγκεκριμένη ημερομηνία παράδοσης», αναφέρει σε τηλεφωνική επικοινωνία με «ΤΑ ΝΕΑ» ο μαθητής. Στηριζόμενος στις γνώσεις που απέκτησε από το μάθημα, σχεδίασε μαζί με έναν συμμαθητή του μια εφαρμογή την οποία και κατέθεσαν σε έναν διαγωνισμό της NASA, συμπληρώνει.

Οπως αναφέρει ο 17χρονος μαθητής, τα δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα δεν υποκαθιστούν την εκπαίδευση στο σχολείο, αλλά λειτουργούν συμπληρωματικά. «Για τον Χρήστο τα αγγλικά ως γλώσσα διδασκαλίας ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία εξάσκησης», αναφέρει η μητέρα του, εξηγώντας πώς πέρασε τις εξετάσεις για την πιστοποίηση χωρίς να πάει σε φροντιστήριο. Εφέτος ο ίδιος παρακολουθεί ενότητες μαθημάτων στη θεωρία των αλγορίθμων. «Τα μαθήματα με βοήθησαν περισσότερο να αποφασίσω τι θέλω να σπουδάσω στο μέλλον», συμπληρώνει.
Πηγή: tanea.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.