Ξεκινούν οι αιτήσεις για συμμετοχή στις Πανελλήνιες 2015

περιεχόμενο

Τι και αν ακόμα δεν έχει γίνει αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Παιδείας; Οι κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις ημερομηνίες και τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων για όσους ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις έχουν δοθεί.

Σύμφωνα με το STAR, οι  υποψήφιοι φέτος, θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής τους στις Πανελλήνιες εντός της χρονικής προθεσμίας που έχει δοθεί, δηλαδή από τις 10 έως και τις 25 Φεβρουαρίου.

Τη δήλωση μπορεί να τη προμηθευτεί ο υποψήφιος είτε από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, www.minedu.gov.gr (στο σύνδεσμο Εξετάσεις), είτε από το Λύκειό του και στη συνέχεια -αφού τη συμπληρώσει σύμφωνα με τις οδηγίες- να προσέλθει στο Λύκειό του για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.

panelliniesΠοιοι υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση δήλωσης:

1.Οι τελειόφοιτοι μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ).

2.Οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών που θέλουν να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις των ΓΕΛ.

3.Οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ.

4.Οι απόφοιτοι-κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ προηγουμένων ετών οι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ.

5.Όσοι μαθητές Γ’ τάξης των ημερήσιων ΓΕΛ δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις, αλλά να πάρουν το απολυτήριό τους μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις, υποβάλουν επίσης αίτηση. Ωστόσο, αν αργότερα αλλάξουν γνώμη θα μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις.

Τι ισχύει για τους υποψήφιους του 10% των θέσεων;

Υποψήφιοι για το 10%, μπορούν να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2013 ή το 2014 με τα ημερήσια ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ.

Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν αίτηση-δήλωση το Φεβρουάριο αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο.

Οι δε υποψήφιοι των ΤΕΦΑΑ που συμμετέχουν φέτος, θα υποβληθούν υποχρεωτικά στις πρακτικές διαδικασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα). Αντίθετα, οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων στα ΤΕΦΑΑ, δεν θα διαγωνιστούν εκ νέου στις πρακτικές αυτές αλλά θα διατηρήσουν τις προηγούμενες πρακτικές τους. Τονίζουμε, ότι αν το 2013 ή το 2014 δεν είχαν υποβληθεί στις πρακτικές δοκιμασίες, φέτος ΔΕΝ μπορούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των ΤΕΦΑΑ.​

Πηγή: prismanews.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.