Ξεκίνα τώρα τη δική σου πράσινη επιχείρηση!

περιεχόμενο

Ο διαγωνισμός Global Cleantech Open Ideas Competition δημιουργήθηκε με στόχο την προώθηση και ανάδειξη επιχειρηματικών ιδεών που αφορούν εναλλακτικές πηγές καθαρής ενέργειας, αλλά και ιδεών που σχετίζονται με το περιβάλλον γενικότερα.

cleantech open global ideas_logoΝέοι επιχειρηματίες καλούνται να υποβάλλουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, διεκδικώντας με αυτόν τον τρόπο μια θέση στον τελικό της Αθήνας, αλλά και στον διεθνή τελικό που θα λάβει χώρα στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρόλο που οι ιδέες αυτές αναπτύσσονται στο πλαίσιο του διαγωνισμού με κοινό παρονομαστή την προώθηση των φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών αιχμής, διαφέρουν τόσο όσο και οι εμπνευστές τους και αφορούν ένα εύρος θεμάτων από τις κυψέλες καυσίμων και την διαχείριση αποβλήτων μέχρι την αφαλάτωση.

Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι:

  • Αέρας, νερό & απόβλητα: Τρόποι εξάλειψης/μείωσης της ρύπανσης
  • Αποδοτικότητα ενέργειας: Αποτελεσματικότερες μέθοδοι & συσκευές
  • Ανανεώσιμη ενέργεια: Αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων
  • «Πράσινα» κτίρια: Νέα είδη οικοδομικών υλικών
  • Έξυπνη ενέργεια, φιλικά προς το περιβάλλον πλέγματα, αποθήκευση ενέργειας: Αποτελεσματικότεροι τρόποι μεταφοράς και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Μεταφορές: φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα, λεωφορεία, φορτηγά ή αεροπλάνα

Ο διαγωνισμός πρόκειται να κορυφωθεί κατά την διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, 18- 24 Νοεμβρίου 2013 με την υποστήριξη, του διεθνούς εταίρου, Chevron.

Οι οικοδεσπότες του διαγωνισμού στην Ελλάδα, Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) θα δώσουν την ευκαιρία σε επιχειρηματίες να συμμετέχουν στον εθνικό και τον διεθνή τελικό κατά την διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας επιχειρηματικότητας τον Νοέμβριο. Ο εθνικός νικητής της Ελλάδας θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος στον διεθνή τελικό στο Cleantech Open Global Forum στο Σαν Χοσέ στις 20- 21 Νοεμβρίου 2013. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων, λάτρεις του Cleantech, καθώς και να συμμετέχουν σε συνεδρίες καθοδήγησης και επιπλέον δραστηριότητες που θα τους φέρουν σε επαφή με ενδεχόμενους εταίρους, πελάτες και επενδυτές από την Silicon Valley και όλο τον κόσμο.

Ο παγκόσμιος νικητής θα κερδίσει την συμμετοχή του στο Silicon Valley “Launch Tour”, ένα δείπνο με ξεχωριστούς προσκεκλημένους και επιλεγμένες συναντήσεις με επενδυτές και μεγάλες επιχειρήσεις. Επιπλέον, το βραβείο του παγκόσμιου νικητή περιλαμβάνει την συμμετοχή του στο 2014 Cleantech Open Silicon Valley Academy (συμπεριλαμβανομένου του κόστους των εισιτηρίων και της διαμονής) και εκτενής υπηρεσίες, αξίας 25.000 $, σχεδιασμένες για νεοφυείς επιχειρήσεις που θα τον βοηθήσουν εξασφαλίζοντας ότι η ιδέα του θα μετατραπεί σε επιχείρηση. Παράλληλα, οι δέκα επιχειρηματικές ιδέες που θα ξεχωρίσουν, θα διαγωνιστούν σε τοπικό επίπεδο κατά την διάρκεια μιας συναρπαστικής εκδήλωσης, μπροστά σε κριτές και «ζωντανό» κοινό. Τα βραβεία των νικητών του τοπικού διαγωνισμού δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να προάγουμε την ανάπτυξη αυτής της νέας βιομηχανίας και να δημιουργηθούν «πράσινες» θέσεις εργασίας στην χώρα μας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2013.

Πηγή: epixeiro.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.