Κρίση και στην Αμερική: Δωρεάν βιβλία επιλέγουν οι φοιτητές!

περιεχόμενο

Ολοένα και περισσότεροι φοιτητές στις ΗΠΑ επιλέγουν συνεργατικά γραμμένα και ελεύθερα γραμμένα και ως εκ τούτου δωρεάν συγγράμματα για να αποφύγουν την αγορά των πανάκριβων βιβλίων του εμπορίου, αποφεύγοντας έτσι ένα μεγάλο έξοδο των σπουδών τους.

Κάθε φοιτητής μπορεί να χρειαστεί μέχρι και 1.000 δολάρια για τα βιβλία ανά ακαδημαϊκό έτος.

Έτσι δίπλα στην τεράστια βιομηχανία των συγγραμμάτων (με τζίρο 4,5 δισ. δολάρια τον χρόνο) ανθεί άλλη μία με μεταχειρισμένα βιβλία ή ανταλλαγές μέσω Amazon ή άλλων εξειδικευμένων ιστότοπων.

Κρίση και στην Αμερική: Δωρεάν βιβλία επιλέγουν οι φοιτητές!

Πρόκειται για κρίση πρόσβασης επισημαίνει στο Time ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ράις Ρίτσαρντ Μπαράνιουκ που πρέπει να προστεθεί στο κόστος διαβίωσης των φοιτητών, στα δίδακτρα και σε άλλα έξοδα.

Τουλάχιστον δύο οίκοι έχουν μπει στην αγορά προσφέροντας βιβλία δωρεάν σε μορφή PDF ή EPUB για ταμπλέτες. Για όσους τα προτιμούν τυπωμένα διατίθενται σε χαμηλή τιμή. Τα βιβλία είναι ουσιαστικά αρθρωτά: ο καθηγητής μπορεί να προσθέσει ή να αφαιρέσει ή να αναδιατάξει το υλικό τους.

Αν μη τι άλλο οι καθηγητές που αγκάλιασαν τα ανοιχτά βιβλία λένε ότι ξανακάνουν τη διδασκαλία διασκεδαστική.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.