Έως τη Δευτέρα ανακοινώνεται η Κοινωφελής Εργασία του ΟΑΕΔ

περιεχόμενο

Ένα βήμα απομένει πριν από την επίσημη προκήρυξη του ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, πεντάμηνης απασχόλησης. Η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ετοιμάζεται να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, ενώ έως την Δευτέρα είναι πιθανό να γίνει γνωστό το πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων και στη συνέχεια η υποβολή ενστάσεων για να αναρτηθούν, τελικά, οι οριστικοί πίνακες που θα δίνουν και το ακριβές χρονοδιάγραμμα πραγματοποίησης των προσλήψεων.

Στόχος είναι να απορροφηθεί το σύνολο των 52.000 θέσεων απασχόλησης που έχουν ανακοινωθεί με την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ. Όμως η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, ειδική σε θέματα ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, πραγματοποιεί συνολική επανεξέταση όλων των προγραμμάτων που έχουν ανακοινωθεί, σε μια προσπάθεια να κάνει, όπου είναι εφικτό, παρεμβάσεις και βελτιώσεις.

Η γενικότερη στόχευση είναι να μην υπάρξει κενό προγραμμάτων απασχόλησης στην αγορά εργασίας για τους επόμενους 4-5 μήνες, μέχρι δηλαδή να ξεκινήσει η εκπόνηση των προγραμμάτων που έχει εμπνευστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία στοχεύουν να επαναφέρουν στην αγορά εργασίας, έως 300.000 άτομα, την επόμενη διετία. Στο πλαίσιο αυτό, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο στο εξής τα προγράμματα να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια (9-11 μήνες) αλλά και καλύτερες αμοιβές, αφού οι συμμετέχοντες σε αυτά θα λαμβάνουν ποσά ανάλογα με τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα (586 ευρώ).

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, διαπιστώνει ότι τα προγράμματα απασχόλησης για λίγους μήνες (3-5 μήνες), δεν βοηθούν στην απορρόφηση των ανέργων, οι οποίοι μετά από σύντομο χρονικό διάστημα βρίσκονται ξανά σε αναζήτηση εργασίας. Έτσι, ειδικά για το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, οι παρεμβάσεις που θα γίνουν είναι άγνωστο εάν θα εμπεριέχουν και την αύξηση των μηνιαίων αποδοχών ή και την χρονική αύξηση εφαρμογής του προγράμματος.

Φαντάζει πάντως δύσκολο να βρεθούν τα επιπλέον κονδύλια που απαιτούνται για να προχωρήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα με νέα μορφή. Εκτός και εάν επιλεχθεί η λύση να είναι λιγότεροι οι δικαιούχοι. Σε κάθε περίπτωση, η αγωνία δεκάδων χιλιάδων ανέργων, που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, το οποίο έχει εξαγγελθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, φαίνεται ότι βαίνει προς το τέλος της.

Πηγή: tameteora.gr/

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.