Κύμα φυγής από τα ιδιωτικά σχολεία

περιεχόμενο

Κύμα φυγής των μαθητών από τα ιδιωτικά σχολεία καταγράφεται λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς περίπου 8.000 μαθητές δεν έχουν ανανεώσει τις εγγραφές τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπήρχαν διαθέσιμα τον Ιούνιο και τα οποία δημοσιεύει το Έθνος, ο αριθμός των μαθητών που δεν είχαν δηλώσει επανεγγραφή σε πολλές ιδιωτικές μονάδες της χώρας έφτανε τους 10.000, αριθμός σαφώς μεγαλύτερος από τον περσινό της αντίστοιχης περιόδου.

Πολλοί είναι οι γονείς που θέλουν πάση θυσία να φοιτήσουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία και περιμένουν μέχρι τελευταία στιγμή μήπως οι ιδιοκτήτες των σχολείων ρίξουν τα δίδακτρα.

Επισήμως, τα δίδακτρα παραμένουν ίδια με την περσινή χρονιά, με τη διαφορά ότι ορισμένα σχολεία μέσω των ιστοσελίδων τους ενημερώνουν τους γονείς για μειώσεις διδάκτρων που φτάνουν κοντά στο 15% ή που κάνουν εκπτώσεις στους γονείς που έχουν δύο ή και τρία παιδιά στο σχολείο.

Την περσινή χρονιά το μήνα Ιούνιο δεν είχε επανεγγραφεί το 10% του μαθητικού δυναμικού έναντι 15% φέτος.

Πηγή: newpost.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.