περιεχόμενο

ecotrophelia_logo_454280-450x277Σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η τελετή ανακοίνωσης και η βράβευση των τριών νικητριών ομάδων του 3ου Διαγωνισμού Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής “ECOTROPHELIA 2013”, που διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), στο πλαίσιο των δράσεων της Ελληνικής Tεχνολογικής Πλατφόρμας “Food for Life” και του ευρωπαϊκού έργουCAPINFOOD.

Φέτος, στην τελική φάση του διαγωνισμού έφτασαν 11 ομάδες φοιτητών από ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά και τεχνολογικά ιδρύματα, οι οποίες κατάφεραν μέσα σε λίγους μήνες να αναπτύξουν ένα καινοτομικό προϊόν διατροφής, που, εκτός από τη γεύση του να διακρίνεται και για το φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα του.

Οι 3 νικητές του φετινού διαγωνισμού αναδείχθηκαν από την Εθνική Επιτροπή, που είχε συσταθεί για το διαγωνισμό και αποτελείτο από τον Ε. Καλούση, Πρόεδρο του ΣΕΒΤ, το Δρ. D. Rossi, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τεχνολογικής Πλατφόρμας Food for Life, την Καθ. Α. Τριχοπούλου, Διευθύντρια του Συνεργαζόμενου Κέντρου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη Διατροφή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την κα Καλλιμάνη, Γενική Διευθύντρια της εταιρείας Καλλιμάνης ΑΕ και μέλος ΔΣ του ΣΕΒΤ, και τον Ρ. Γαμβρό, Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του ΣΕΒΤ.

Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το προϊόν “Eviva“, ένα καινοτομικό έτοιμο προς μαγείρεμα προϊόν, που συνδυάζει έξυπνα την υψηλή διατροφική αξία της τσιπούρας, με το ιδιαίτερο άρωμα δύο παραδοσιακών ελληνικών αποσταγμάτων, του ούζου και του τσίπουρου.

Το 2ο βραβείο δόθηκε στην ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που συμμετείχε με το προϊόν “30 Bees“, που αποτελεί ένα καινοτόμο, λειτουργικό, έτοιμο προς κατανάλωση σνακ με λίγες θερμίδες, που έχει ως κύρια συστατικά το Ελληνικό οργανικό μέλι Ελάτης, τη γύρη μελισσών και τα καρύδια.

Αντίστοιχα, το 3ο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλίας για το προϊόν “Δια Ελιάς και Αέρος“, που είναι ένα καινοτόμο αλλαντικό αέρος ταχείας ωρίμανσης, “καθαρής ετικέτας” και πλούσιο σε φυσικό εκχύλισμα πολυφαινολών ελιάς.

Πηγή: EMEA.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.