“Καινοτομία στην Εκπαίδευση”, 17 Απριλίου 2013, από τη ΜΚΟ Gnosis στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

περιεχόμενο

Τι καινούριο συζητιέται αυτή την στιγμή στην Εκπαίδευση, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό; Τί παραδείγματα δημιουργίας και δημιουργικότητας υπάρχουν γύρω μας και αξίζει να τα ακούσουμε;

H MKO Gnosis πραγματοποιεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στις 7μμ την εναρκτήρια μηνιαία συνάντησή της, με θέμα “Καινοτομία στην Εκπαίδευση”. Η συνάντηση είναι ανοικτή σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερώνεται αλλά και να συζητά δημιουργικά θέματα σχετικά με την Εκπαίδευση. Ομιλητές θα είναι άνθρωποι οι οποίοι με την πορεία τους έχουν επαναπροσδιορίσει την πραγματικότητα τόσο τη δική τους όσο κι των φοιτητών, μαθητών ή γενικότερα εκπαιδευομένων.

5.1st Gnosis Meetup Picture smallΟ κ. Κλήμης Πυρουνάκης για παράδειγμα, Δάσκαλος επί πολλά έτη και τώρα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στις Γυναικείες Φυλακές Θηβών θα μιλήσει για την σημασία της αλλαγής και της διαφορετικής προσέγγισης στην εκπαίδευση. Ο Άρθουρ Τζόσεφσον, ιδρυτικό μέλος του οργανισμού “Teach for Australia” και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Leadership Institute του Harvard College θα μιλήσει (μέσω skype) για εναλλακτικούς τρόπους ανάπτυξης και εκπαίδευσης δασκάλων, αλλά και για το πώς αυτή την στιγμή η τεχνολογία αναταράσσει τα δεδομένα. Η κ. Φαίδρα Σίμιτσεκ θα μιλήσει για την άτυπη μάθηση και για το πώς εκείνη τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε έννοιες καλά ορισμένες στο μυαλό μας, π.χ. την έννοια του σχολείου.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή δωρεάν μέσω του eventora .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συνάντηση μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.gnosisnet.org ή τη σελίδα μας στο facebook.

Στοιχεία επικοινωνίας: info@gnosisnet.org , Μίνα Λάρδη 6974 353 772

Web: www.gnosisnet.org

Gnosis

Η Gnosis είναι το πρώτο δίκτυο ατόμων και οργανισμών που στοχεύει στην εξέλιξη της Εκπαίδευσης στη χώρα μας. Απευθύνεται σε όλες της βαθμίδες αυτής, τυπικής και άτυπης μορφής, σε δασκάλους, γονείς, καθηγητές, επαγγελματίες σε συναφή επαγγέλματα, και γενικότερα ανθρώπους που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, να ενημερώνονται και να δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα. Ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για δικτύωση, καινοτομία και δημιουργία στον χώρο της Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, η ιδρυτική ομάδα της Gnosis αποφάσισε να ξεκινήσει τις δράσεις της στην Αθήνα τον Απρίλιο 2013, οι οποίες εκτός από μηνιαίες συναντήσεις θα περιλαμβάνουν και θεματικές δράσεις/προγράμματα με σχολεία και άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.