Ηράκλειο: Γυναικεία Eπιχειρηματικότητα στον αγροτικό χώρο

περιεχόμενο

Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Δ/νση Αγροτικής Οικιακής Οικονομίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων την Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013.

Με στόχο την στήριξη της επιχειρηματικότητας των αγροτισσών και την ώθηση προς τη δημιουργία, τη παραγωγικότητα και την αναγνωρισιμότητα ευαίσθητων παραγωγικών δυνάμεων του Δήμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στον αγροτικό χώρο: Πιστοποίηση – τυποποίηση – εξωστρέφεια» την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου και ώρα 6.00 μ.μ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Ηρακλείου, στην Παλιά Λαχαναγορά, οδός Σοφοκλή Βενιζέλου.

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί Ημερήσια έκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών του Νομού Ηρακλείου και αγροτισσών επιχειρηματιών στο Αίθριο Λότζιας (με την προσφορά της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικιακής Οικονομίας του ΥΠΑΑΤ).

Η ημερίδα απευθύνεται σε όλες τις αγρότισσες και τους αγρότες, αφού τα θέματα που θα αναπτυχθούν αφορούν θέματα πιστοποίησης και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων όπως ΠΟΠ – ΠΓΕ, αναμπέλωση και ποιοτικά προϊόντα και θέματα διεθνούς εμπορίου και εξαγωγών.

Πρόγραμμα Ημερίδας

 Ώρα προσέλευσης: 17.30 μ.μ.

17.45΄μ.μ. Χαιρετισμοί

18.00΄μ.μ. Ομιλία με θέμα: «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στο Νομό Ηρακλείου».

Εισηγήτρια: Λένα Στεφανουδάκη, Υπεύθυνη Γραφείου Εξυπηρέτησης και Στήριξης Επιχειρήσεων Επιμελητηρίου Ηρακλείου

18.10΄μ.μ. Ομιλία με θέμα: «Ένας νέος γυναικείους αγροτικός συνεταιρισμός ιδρύεται: Προοπτικές – προβλήματα – προτάσεις».

Εισηγήτρια: Μαρία Νοίδου, Γραμματέας Γυναικείου Αγροτικού Συνεταιρισμού Ροδιάς “ΚΕΡΑ ΡΟΔΑΙΑ”.

18.25΄μ.μ. Ομιλία με θέμα: «Αναμπέλωση στο Ν. Ηρακλείου και παραγωγή ποιοτικών αμπελουργικών προϊόντων».

Εισηγητής: Αργυρίου Δούκας, Τεχνολόγος Γεωπονίας, Δ/ση Αγρ. Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ηρακλείου

18.40’μ.μ. Ομιλία με θέμα: «Πιστοποίηση Προϊόντων ΠΟΠ – ΠΓΕ: Τάσεις και Προοπτικές».

Εισηγήτρια: Φωτεινή Σηφακάκη, MCs Τεχνολόγος Γεωπονίας Υπάλληλος της Δ/νσης Πιστοποίησης και Προδιαγραφών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ»

19.20΄μ.μ. Ομιλία με θέμα: «Διεθνές Εμπόριο και Εξαγωγές στην πράξη: Η εξωστρέφεια ως μοχλός ανάπτυξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας».

Εισηγητής: Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ)

19.50΄μ.μ Ερωτήσεις – Συζήτηση – Συμπεράσματα

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.