Ημερίδες: Μέθοδοι βιώσιμης διαχείρισης για την ελαιοκαλλιέργεια

περιεχόμενο

Ενημερωτικές ημερίδες με θέμα “Μέθοδοι βιώσιμης διαχείρισης για την ελαιοκαλλιέργεια” διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων και το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας,στις Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής, Πιερίας και Σερρών στις 11,12,13, 14 και 15 Νοεμβρίου 2013.
Οι ενημερωτικές ημερίδες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της δράσης Εκπαίδευση φορέων της ελαιοκομίας σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας σε καινοτόμες πρακτικές για να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις από την αλλαγή του κλίματος και να καλυφθούν οι απαιτήσεις της αγοράς.– Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (SUB-IOC-TE 2/13 )”. Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί πρόταση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων που είχε υποβληθεί σε διεθνή προκήρυξη του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (IOC) για την παροχή τεχνικής βοήθειας σε καλλιεργητές ελιάς και παραγωγούς ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς και κατάφερε να επιλεγεί μεταξύ πολλών άλλων προτάσεων και να εγκριθεί για συγχρηματοδότηση από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.
Η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11, 12 και 13 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 στο Επιμελητήριο Σερρών και η τρίτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
 
Τα θέματα που θα αναλυθούν είναι τα εξής:
– Συστήματα διαχείρισης ελαιώνων
– Εγκατάσταση ελαιώνα
– Άρδευση της ελιάς
– Λίπανση ελαιώνα
– Κλάδεμα ελαιόδεντρων
– Ολοκληρωμένη φυτοπροστασία ελιάς
– Επεξεργασία ελαιόκαρπου και ποιότητα ελαιολάδου
– Παρασκευή επιτραπέζιων ελιών
– Οργανοληπτική μέθοδος επιτραπέζιας ελιάς
– Σχήματα πιστοποιημένης ποιότητας στην ελαιοκομία
– Εμπορία και προώθηση ελαιολάδου.

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.