Ημερίδα: Τέχνη-Χώρος-Όψεις Ανάπτυξης

περιεχόμενο

Πολιτισμός και τέχνη αποτελούν από τα δυνατότερα αλλά εν πολλοίς αναξιοποίητα χαρτιά για την εθνική ανάταξη, ανάπτυξη και ανασυγκρότηση. Το δυναμικό αυτό χρειάζεται διερεύνηση και ανάδειξη.

Προτείνοντας την αντιμετώπιση της ανάπτυξης και της απελευθέρωσης της χώρας από την κρίση σαν πνευματική διαδικασία αυτογνωσίας, δημιουργικού και ηθικού μετασχηματισμού εκτός από υλική και αριθμητική, ως είθισται, η ημερίδα Τέχνη-Χώρος-Όψεις Ανάπτυξης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) έχει αυτόν ακριβώς το στόχο: Να συμβάλει σε επαναπροσέγγιση και ανάδειξη δυνατοτήτων μέσω της τέχνης και του πολιτιστικού γίγνεσθαι γενικότερα.

Η πρωτοβουλία της Θεματικής Ενότητας Τέχνες Ι (ΕΛΠ12) (Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών, Πρόγραμμα Ελληνικός Πολιτισμός) εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΕΑΠ να συμμετάσχει σε δημιουργικό προβληματισμό και δράση. Κεντρικός άξονας της ημερίδας είναι οι τέχνες στην Ελλάδα, πλαστικές, εικαστικές και χωρικές, και το αναπτυξιακό τους πρόσημο εν καιρώ κρίσης και αστικής παρακμής.

Η ημερίδα απευθύνεται στους φοιτητές και αποφοίτους του ΕΑΠ αλλά και στο Αθηναϊκό κοινό, ακαδημαϊκό, δημιουργικό, και ευρύτερο.

Η θεματολογία περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:
– Τέχνη ως συμβολή στην εκπαιδευτική και κοινωνική διαδικασία.
– Αισθητικές-πολιτιστικές-τουριστικές διαδρομές.
– Προστασία έργων τέχνης και μνημείων: Ερευνητικές, σχεδιαστικές και αναπτυξιακές διαστάσεις.
– Καλλιτεχνικές αστικές παρεμβάσεις μικρής και μεγάλης κλίμακας.
– Νέα μουσεία: Μαθήματα για το μέλλον και αναπτυξιακές επιδράσεις.
– Αρχαίες χωρικότητες στο σημερινό κοινωνικό πλαίσιο και το χωρικό σχεδιασμό.
– Ελληνικές καλλιτεχνικές πρωτοπορίες: Σημερινή δυναμική.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 9 π.μ.-6 μ.μ.

Μεγάλο Αμφιθέατρο Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης
Πειραιώς 211, Ταύρος

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.