Ημερίδα από Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας

περιεχόμενο

Ημερίδα με θέμα «Η συμβολή των Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών στην κοινωνική ένταξη των μεταναστών» διοργανώνουν την Τρίτη 15 Ιανουαρίου στις 09.30 π.μ., στην Πάτρα, στην Αγορά Αργύρη (Αγίου Ανδρέου 14), το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (ΕΕΥΕΜ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, το ΙΤΥΕ Διόφαντος και η Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας φύλων & Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Πατρέων.

Η ημερίδα έχει στόχο τη συζήτηση για το ρόλο των διαπολιτισμικών μεσολαβητών στην ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση των νόμιμων μεταναστών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Με δεδομένο πως οι διαπολιτισμικοί μεσολαβητές αποτελούν τους επιστήμονες που κατά κύριο λόγο εκπροσωπούν τους φορείς της Πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας στις σχέσεις τους με τους μετανάστες, κρίνεται απαραίτητη η καταγραφή των επαγγελματικών αναγκών τους, καθώς και η ανάπτυξη σύγχρονων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και μέσων επικοινωνίας και δικτύωσής τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Training of cultural mediators utilizing new Social Networking Software (SONETOR), http://www.sonetor-project.eu, που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, Leonardo da Vinci, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 6 εταίροι από 5 ευρωπαϊκές χώρες. Συντονιστής φορέας είναι το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (http://eeyem.eap.gr), το οποίο διευθύνει ο επίκουρος Καθηγητής Αχιλλέας Καμέας. Το πρόγραμμα SONETOR αποτελεί την πρώτη συστηματική προσπάθεια για το σχεδιασμό υπηρεσιών που να ανταποκρίνονται στις επαγγελματικές ανάγκες των ατόμων που εργάζονται ως διαπολιτισμικοί μεσολαβητές.

 width=Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί και η Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κατάρτισης Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών, που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου, η οποία ενσωματώνει εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης με σύγχρονες μεθοδολογίες εκπαίδευσης ενηλίκων και παρέχει εξειδικευμένο εκπαιδευτικό περιεχόμενο και υπηρεσίες, προκειμένου να βοηθήσει τους διαπολιτισμικούς μεσολαβητές στην ανάπτυξη ικανοτήτων και δεξιοτήτων και στην εφαρμογή τους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Η δράση αυτή υποστηρίζεται από την Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πατρών Α.Ε στο πλαίσιο του διεθνούς δικτύου «Διαπολιτισμικές πόλεις».

Στο τελευταίο μέρος της ημερίδας (3.30 – 5.00 μ.μ.) θα πραγματοποιηθούν θεματικά εργαστήρια με στόχο να συζητηθούν συγκεκριμένα προβλήματα και περιστατικά που αντιμετωπίζουν οι διαπολιτισμικοί μεσολαβητές, στην επικοινωνία τους με μετανάστες στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, της στέγασης και της νομικής υποστήριξης.

Στο τέλος της ημερίδας θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.