«Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας» στη Γερμανική Σχολή Αθηνών

περιεχόμενο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (ΓΣΑ) και ο Σύλλογος Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (ΣΑΓΣΑ) προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο με άριστες γνώσεις Γερμανικών στην πρώτη «Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας» που θα λάβει χώρα στις 21 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 10.00΄-17.00΄ στη ΓΣΑ.

Ποιες είναι οι προοπτικές της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα και στις γερμανόφωνες χώρες; Ποιες οι προϋποθέσεις για την πρόσβαση στα διάφορα επαγγέλματα; Και ποιες οι ευκαιρίες απασχόλησης; Αυτά είναι τα θέματα που θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με διάφορες επιχειρήσεις και ιδρύματα στα ενημερωτικά περίπτερα στο φουαγιέ. Εκτός αυτού, θα έχουν τη δυνατότητα να παραδώσουν τα βιογραφικά τους και να παρακολουθήσουν διαλέξεις για την αγορά εργασίας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής. Το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες www.dsathen.gr και www.ex-dsathen.gr.

Θα μπορούν, επίσης, να συμμετάσχουν σε ομάδες εργασίας (workshops) με θέματα που ενδιαφέρουν όσους αναζητούν εργασία, όπως, για παράδειγμα, η σωστή σύνταξη ενός βιογραφικού, η χρήση του LinkedIn, οι προοπτικές εργασίας στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης στη Γερμανία κλπ. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δουν το αναλυτικό πρόγραμμα των ομάδων εργασίας στις προαναφερθείσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις και να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή (τηλεφωνικώς στην κυρία Καραμηνά στο τηλ.: 210/6106589 ή ηλεκτρονικά με την αποστολή ενός e-mail στο info@ex-dsathen.gr). Οι θέσεις στις ομάδες εργασίας είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τόσο η είσοδος στην «Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας» όσο και η συμμετοχή στις ομάδες εργασίας είναι δωρεάν.

Στο πλαίσιο της πρώτης αυτής «Ημέρας Ευκαιριών Εργασίας», θα βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών οι παρακάτω επιχειρήσεις και ιδρύματα: Academic Pool, Accenture, Advantage Austria, Aktion Personal, Alfred Kärcher GmbH, Amrop Ελλάς ΑΕ, Axia Personal, DAAD, Dr. Holldorf Consult, European Dynamics, Goethe-Institut, HR Passport, ICAP, Jessica Kluge International Recruitment, Kariera.gr, Lidl Ελλάς & ΣΙΑ ΟΕ, Linde Hellas Ltd, ManpowerGroup, Medstep, Mondelēz International, Omega 8, Optimal Business Action, OTE-COSMOTE, Retail@Link, SAP Ελλάς, Siemens, Treelogics Software Services GmbH, Trenkwalder, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Ελληνο-Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Ίδρυμα Friedrich Ebert, το Ίδρυμα Konrad-Adenauer, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, o OAEΔ με την υπηρεσία EURES και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εύρεσης Εργασίας (ΖΑV Νυρεμβέργης).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Γερμανικής, της Αυστριακής και της Ελβετικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Επιπλέον, υποστηρίζεται από την Αντιπροσωπεία της

Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Ελληνο-Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών βρίσκεται στην οδό Δημοκρίτου 6 & Ζηρίδη στο Μαρούσι (πίσω από το εμπορικό κέντρο Avenue στην Κηφισίας), τηλ.: 2106199261-5.

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.