Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Υγείας

περιεχόμενο

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Υγείας

Την εγκύκλιο για την λειτουργία των δημοσίων ΙΕΚ του Υπουργείου Υγείας εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο όπου κάνει γνωστό ότι για το εκπαιδευτικό έτος 2015-2016, οι αιτήσεις επιλογής υποψηφίων καταρτιζομένων υποβάλλονται από 15 έως 25 Σεπτεμβρίου 2015 και η έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων ολοκληρώνεται την 30η Σεπτεμβρίου 2015.

Ο μέγιστος αριθμός καταρτιζομένων ανά τμήμα, καθορίζεται σε τριάντα (30), δύναται όμως να προσαυξάνεται κατά 10%, με σκοπό τη σωστή κατανομή των καταρτιζομένων.

Τα τμήματα δύνανται να δημιουργηθούν εφόσον συμπληρώσουν τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό των δεκαπέντε (15) καταρτιζομένων, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, κατά τις οποίες υπάρχει τεκμηριωμένη εισήγηση από τον Διευθυντή του Δ. ΙΕΚ και ύστερα από απόφαση του Υπουργού Υγείας. Για τα Δημόσια ΙΕΚ των παραμεθορίων περιοχών ο ελάχιστος αριθμός των καταρτιζομένων καθορίζεται σε δέκα (10).

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής, τα τελικά αποτελέσματα ανά ειδικότητα -τμήμα ανακοινώνονται από τα κατά τόπους Δημόσια ΙΕΚ, αναρτώνται στο διαδίκτυο (Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ) στο διαδικτυακό τόπο του Νοσοκομείου όπου λειτουργεί έκαστο ΔημόσιΟ ΙΕΚ και αποστέλλονται στο Υπουργείο Υγείας.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου όπου λειτουργεί το ΔημόσιΟ ΙΕΚ, ορίζεται τριμελής επιτροπή που έχει ως έργο την οργάνωση και τη διεξαγωγή της επιλογής υποψηφίων καταρτιζομένων στο εν λόγω Δημόσιο ΙΕΚ.

Τα κριτήρια μοριοδότησης των υποψηφίων και τα δικαιολογητικά εγγραφής των καταρτιζομένων.

Τα μόρια κάθε υποψηφίου δύναται να ανακοινωθούν πριν την έκδοση των αποτελεσμάτων. Δικαίωμα ένστασης επί του αριθμού των μορίων του έχει κάθε υποψήφιος  καταρτιζόμενος. Η ένσταση υποβάλλεται εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από την ανακοίνωση των μορίων. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου όπου λειτουργεί το Δημόσια ΙΕΚ, συγκροτείται τριμελής επιτροπή για την εξέταση όλων των ενστάσεων.

Η διαδικασία οριστικοποίησης των εγγραφών θα πρέπει να ολοκληρωθεί τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων των Δημόσια ΙΕΚ.

Τα στο πρόγραμμα σπουδών προβλεπόμενα μαθήματα διδάσκει το Εκπαιδευτικό Προσωπικό και ο Διευθυντής που υπηρετούν στις καταργούμενες δυνάμει του Ν. 4186/2013 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ) Βοηθών Νοσηλευτών του Ν. 3475/2006 αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας. Επίσης, διδακτικό έργο δύνανται να παρέχουν ιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου όπου λειτουργεί το Δημόσια ΙΕΚ άνευ αμοιβής.

Δημόσιο ΙΕΚ όπου δεν υπηρετεί μόνιμο νοσηλευτικό – εκπαιδευτικό προσωπικό, μπορεί να λειτουργήσει μόνο σε περίπτωση που με απόφαση του Δ.Σ. του αντίστοιχου Νοσοκομείου διατεθούν νοσηλευτές για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών αυτού.

Οι λοιπές ανάγκες του Δ. ΙΕΚ σε διοικητικό, λογιστικό, τεχνικό, βοηθητικό κ.λπ. προσωπικό καλύπτονται από το διοικητικό και λοιπό προσωπικό (ΤΕ Επιμελητών) που υπηρετεί στις καταργούμενες Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ) Βοηθών Νοσηλευτών καθώς και από προσωπικό του Νοσοκομείου, στα πλαίσια του οποίου λειτουργεί το Δημόσιο ΙΕΚ ανάλογα με τις δυνατότητές του.

Για τις ειδικότητες που λειτουργούν τα Δημόσια ΙΕΚ αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας εφαρμόζονται οι αντίστοιχοι Οδηγοί σπουδών και τα Προγράμματα Σπουδών που καταρτίζονται από τη Γ.Γ.Δ.Β.Μ. για τα δημόσια ΙΕΚ αρμοδιότητάς της.

 

πηγή: dikaiologitika.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.