Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση: Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες «Μαθαίνουμε Παρέα»

περιεχόμενο

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, επιθυμώντας να υποστηρίξει τη δημιουργικότητα που αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της μαθησιακής και εκπαιδευτικής διαδικασίας στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας  εκπαίδευσης να υποβάλουν προτάσεις πρωτότυπων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων οι οποίες θα υλοποιηθούν κατά το σχολικό έτος 2015-2016 από δυσπρόσιτα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία (εκτός νησιωτικών και βόρειων παραμεθόριων περιοχών της Ελλάδας), καθώς και από νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία που ανήκουν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Η Τρίτη χρονιά του προγράμματος αφορά και πάλι σχολεία με χαρακτηριστικά απομόνωσης και περιορισμένων ευκαιριών εμπλουτισμού της διδασκαλίας με νέα ερεθίσματα. Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη εκείνων των πρωτοβουλιών μέσω των οποίων εξελίσσονται πολύμορφα οι γνώσεις, οι εμπειρίες και οι δεξιότητες των μαθητών τόσο στο σχολικό όσο και στο κοινωνικό τους περιβάλλον, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να δοκιμάσουν καινοτόμες εκπαιδευτικές ιδέες και πρακτικές.

Προϋποθέσεις

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να αφορούν την ένταξη στην εκπαιδευτική πράξη διάφορων μορφών σχολικών ή εξωσχολικών δραστηριοτήτων με σκοπό την αναβάθμιση του συνολικού έργου και του ρόλου του σχολείου.

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν εκπαιδευτικοί από τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία που έχουν χαρακτηριστεί ως δυσπρόσιτα από το Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (εκτός από τα νησιά και τους βόρειους παραμεθόριους νομούς), καθώς και οι μονάδες που ανήκουν σε νομούς της Στερεάς Ελλάδας. Δυνατότητα υποβολής προτάσεων έχουν μεμονωμένοι εκπαιδευτικοί ή ολιγομελείς ομάδες εκπαιδευτικών με έναν συντονιστή (συνολικά έως τρείς εκπαιδευτικούς).

Η οικονομική υποστήριξη θα πραγματοποιηθεί βάσει του αναλυτικού προϋπολογισμού που θα υποβληθεί μαζί με την πρόταση υλοποίησης της εκπαιδευτικής δράσης και μπορεί να φτάσει κατ’ ανώτατο το ποσό των τριών χιλιάδων Ευρώ (€3.000). Στις επιλέξιμες δαπάνες συμπεριλαμβάνονται κάθε είδους έξοδα για την υλοποίηση του προγράμματος, εξαιρουμένων αμοιβών. Η διαχείριση θα πρέπει να γίνει μέσω της εκάστοτε Σχολικής Επιτροπής.

Υποβολή Αιτήσεων

Η υποβολή των προτάσεων προς αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να περιλαμβάνουν στην αναλυτική τους πρόταση τα παρακάτω στοιχεία και πληροφορίες:

 1. Τίτλος Δραστηριότητας
 2. Σύντομη περιγραφή
 3. Στοιχεία συντονιστή και μελών (με σύντομο βιογραφικό, έως 2 σελίδες)
 4. Στοιχεία σχολικής μονάδας
 5. Περιγραφή της πρότασης:
  • σκεπτικό της εκπαιδευτικής δράσης
  • αναλυτική περιγραφή και στόχοι της εκπαιδευτικής δραστηριότητας
  • ύπαρξη προηγούμενων αντίστοιχων πρωτοβουλιών
  • αριθμός και ηλικίες μαθητών που θα εμπλακούν
  • προσδοκώμενα πρακτικά αποτελέσματα της δραστηριότητας
 6. Βεβαίωση συντονιστή για ενημέρωση διεύθυνσης του σχολείου
 7. Προϋπολογισμός

Η υποβολή των προτάσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέχρι την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 12:00 μ.μ., στη φόρμα υποβολής που θα είναι διαθέσιμη εδώ. Πριν συμπληρώσετε την αίτηση συστήνεται να διαβάσετε τις συχνές ερωτήσεις.

Αποδεκτά Σχολεία

αποδεκτ'α

πηγή: neolaia.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.