περιεχόμενο

Διαγωνισμό για την στήριξη πρωτότυπων και καινοτόμωνεπιχειρηματικών ιδεών για τη δημιουργία μικρής επιχείρησης στη Λήμνοδιοργανώνει για πρώτη φορά ο Σύλλογος Απόδημων Λημνιών και Φίλων της Λήμνου “Λημνιοί εν Δράσει“, στο πλαίσιο διεξαγωγής του Lemnos Festival 2013  με στόχο την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας της Λήμνου.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της πρότασης είναι το Σάββατο 10 Αυγούστου 2013, ώρα 23:59 και  γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, ενώ οι επιχειρηματικές ιδέες θα παρουσιαστούν τις ημερομηνίες διεξαγωγής τουΦεστιβάλ στις 13 και 14 Αυγούστου. Ο διαγωνισμός απευθύνεται τόσο σεντόπιους κατοίκους της Λήμνου, αλλά και σε όσους θα επιθυμούσαν ναμετακομίσουν ή να επενδύσουν στο νησί.

Σκοπός του συλλόγου είναι μεταξύ άλλων η προώθηση της ιδέας του επαναπατρισμού και η ενθάρρυνση πρωτοβουλιών προς την υλοποίησή του, μέσω της προβολής του νησιού και μέσω καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η καθιέρωση του θεσμού αυτού, με τον οποίο οι “Λημνιοί εν Δράσει” θα βρίσκονται κοντά στη νεολαία της Λήμνου στην προσπάθεια ενεργητικής καταπολέμησης της ανεργίας και ανάδειξης του τόπου.

Οι τρεις καλύτερες προτάσεις για δημιουργία μικρής επιχείρησης στη Λήμνο, βραβεύονται με χρηματικό έπαθλο, οι πέντε καλύτερες με πρόσβαση στις υποδομές και τις υπηρεσίες του hub επιχειρηματικότητας στην Μύρινα,  ενώ και οι 10 πρώτες σε κατάταξη συμμετοχές επιβραβεύονται μέσω υποστήριξης φακέλου υποψηφιότητας σε κοινοτικά ή/και άλλα προγράμματα ιδιωτικού ή δημοσίου ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, ο μεγάλος νικητής των βραβείων θα λάβει το 1ο Βραβείο “Φιλοκτήτης” που ισοδυναμεί με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ σε 3 ισόποσες δόσεις σύμφωνα με τα ορόσημα προόδου της υφιστάμενης ή υπό σύστασης εταιρείας και όπως αυτά προκύψουν σε κοινή συνάντηση με την επιτροπή αξιολόγησης μετά το πέρας του διαγωνισμού.

Αντίστοιχα, η δεύτερη και τρίτη καλύτερη, βάσει αξιολόγησης, επιχειρηματική πρόταση θα λάβουν ως χρηματικό έπαθλο από 1.000 ευρώσε 2 ισόποσες δόσεις βάσει προόδου.

lemnos festival 2013_afisaΕπιπλέον, οι πέντε πρώτοι στην κατάταξη αξιολόγησης έχουν δικαίωμα χρήσης των υποδομών και των υπηρεσιών του hub επιχειρηματικότητας, η δημιουργία του οποίου είναι επιπρόσθετος στόχος των βραβείων και παράπλευρο όφελος της δράσης. Συγκεκριμένα, το hub θα παρέχει για τέσσερεις μήνες στους δικαιούχους από πλευράς υποδομών:φιλοξενία στις κτιριακές υποδομές του στη Μύρινα (προσφορά δήμου Λήμνου), πλήρως επιπλωμέναγραφεία, πρόσβαση σε σύνδεσηδιαδικτύου, άδειες χρήσηςλογισμικούεκτυπωτές,φωτοτυπικά και σαρωτικάμηχανήματα και από πλευράς υποστήριξης και υπηρεσιών: δημιουργία εταιρικής ταυτότητας και επικοινωνίας, συμβουλευτικές υπηρεσίες καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, υπηρεσίες οικονομικών συμβουλών και δικτύωσης με επενδυτικά σχήματα, λογιστικής και εταιρικής διαχείρισης, διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων και προστασίας διανοητικής ιδιοκτησίας και νομικής κατοχύρωσης.

Οι 10 πρώτες σε αξιολόγηση προτάσεις θα κερδίσουν δωρεάν υποστήριξηαναφορικά με την κατάθεση φακέλου συμμετοχής σε επενδυτικό σχέδιοπου θα προκηρυχθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη Λήμνο από την Αναπτυξιακή Λήμνου και το ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου.

Τα “Βραβεία Επιχειρηματικότητας” είναι μια πρωτοβουλία των “Λημνιών εν Δράσει”, οι οποίοι αναλαμβάνουν και την οργάνωση της αξιολόγησης, η οποία θα γίνεται από ανεξάρτητη επιτροπή αποτελούμενη από μέλη – εκπροσώπους του Δήμου Λήμνου, της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που στέκονται αρωγοί και συντρέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία.

Η αξιολόγηση θα βασιστεί σε προκαθορισμένα, αντικειμενικά και αξιοκρατικάκριτήρια. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προθεσμίες, τα κριτήρια, τα απαραίτητα έγγραφα, τα έπαθλα και τους διοργανωτές παρέχονται σε ειδική ιστοσελίδα των “Λημνιών εν Δράσει”.

Πηγή: EMEA.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.