Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Ημερομηνία Εκδήλωσης

14/11/2022 8:00 μμ

Οργανωτής Εκδήλωσης

Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης

Τοποθεσία

To Pikap kato Ολύμπου 57, κέντρο, Θεσσαλονίκη

περιεχόμενο

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου Ιγνατιάδη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Έξι διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό, την πάλη τους να ανεξαρτητοποιηθούν από ουσίες.
Ο Δομηνίκος Ιγνατιάδης γυρίζει και περιπλανιέται σε όλη την Αθήνα του 2016.
Ένα ντοκιμαντέρ για τις ουσίες και τους κατασκευασμένους μύθους που συνοδεύουν την τοξικομανία, μέσα από προσωπικές ιστορίες πρώην χρηστών.

Σημείωμα του σκηνοθέτη Δομήνικου Ιγνατιάδη:

«Έμφυτη; Επίκτητη; Ποιος ξέρει, τρέχα γύρευε. Μια αίσθηση, πάντως, του εαυτού μου ως ξένου από τα πράγματα, που δεν με άφηνε να κάνω βήμα. Σαν χρυσόμυγα σε κόκκινη κλωστή, όφειλα να γυρνάω γύρω-γύρω από μια τεράστια απορία. Ο κόμπος άρχισε να λύνεται όταν βρέθηκα με μια κάμερα στα χέρια, μια go-pro.

Ένιωσα σαν να βρήκα ένα μέλος μου που είχα χάσει χωρίς να το καταλάβω. Αποκατάσταση. Αυτό μου έδωσε η κάμερα. Έναν τρόπο να φιλτράρω την εμπειρία μου για να μπορέσω να την αξιοποιήσω. Αντί να κάνω μανούβρες υπεκφυγής.

Μπορούσα να την αντιμετωπίσω μετωπικά. Με αυτό το εργαλείο αυτογνωσίας στα χέρια άρχισα να ξανακάνω τα ίδια ερωτήματα αλλιώς.

Για τη χρήση ναρκωτικών. Για τη σχέση μου με τους ανθρώπους. Για τα επώδυνα αντίο και τους παρατεταμένους αποχωρισμούς. Ο κύκλος άρχισε να διευρύνεται, να ανοίγει σε αντίστοιχες αφηγήσεις άλλων.

Η αποκλειστικότητα που διεκδικούσα για τον εαυτό μου μαλάκωσε. Σταμάτησα να είμαι η ιστορία μου και άρχισα να γίνομαι ο αφηγητής της».

Δείτε το trailer και πληροφορίες για την ταινία ΕΔΩ:

Πληροφορίες

Πολυχώρος To Pikap kato
Ολύμπου 57, κέντρο, Θεσσαλονίκη

Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης:

Προβολή ταινίας-ντοκιμαντέρ: «Village Potemkin»
Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 στις 20:00

Είσοδος Ελεύθερη

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.