Ο Γαβρόγλου προτείνει να κλείσουν τα ΤΕΙ που δεν έχουν υψηλή ζήτηση

περιεχόμενο

Το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει «Αθήνα Νο2» χαρακτηρίζοντας ως τμήματα «μεταβατικότητας» τα τμήματα που δεν έχουν μεγάλη ζήτηση από τους σπουδαστές, τα οποία θα οδηγηθούν σε κλείσιμο.

Σύμφωνα με όσα άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου το μέλλον κάποιων τμημάτων ΤΕΙ που δεν αποτελούν «πόλο έλξης» θα αποφασίσουν και οι διοικήσεις τους. Στη Σύνοδο Προέδρων των ΤΕΙ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, προτάθηκε από τον υπουργό Παιδείας και έγινε δεκτό από τη Σύνοδο, να υπάρξει σύντομα μία πλήρως αιτιολογημένη πρόταση της Συνόδου, η οποία θα λαμβάνει υπόψη της ακαδημαϊκά κριτήρια και υπάρχοντες δημοσιονομικούς περιορισμούς, ώστε να αποφασιστεί ποια από τα Τμήματα μεταβατικότητας θα μπορούσαν να δεχτούν φοιτητές την επόμενη χρονιά. Το υπουργείο Παιδείας θεωρεί πως η Σύνοδος Προέδρων έχει στη διάθεση της όλα τα στοιχεία για να προσδιορίσει τις δυνατότητες του κάθε Ιδρύματος ως προς το μέλλον αυτών των Τμημάτων,και να διαμορφώσει μια συνθετική, λελογισμένη και ιεραρχημένη, βάσει προτεραιοτήτων,πρόταση.

Για το θέμα των μεταβατικών Τμημάτων του σχεδίου «Αθήνα» ο υπουργός φαίνεται να εστιάζει στο να να δοθεί παράταση της μεταβατικότητας για ένα ακόμη χρόνο έως το 2019 ενώ η Σύνοδος ζήτησε την άμεση επίλυση του θέματος και την ένταξη στο μηχανογραφικό όσων Τμημάτων κριθεί ότι κακώς τέθηκαν σε μεταβατικότητα από το σχέδιο «Αθηνά». Η παράταση της μεταβατικότητας παρατείνει την εκκρεμότητα στα Ιδρύματα που επιθυμούν να επαναλειτουργήσουν ορισμένα από αυτά τα Τμήματα και αναστέλλει τον ακαδημαϊκό τους σχεδιασμό (π.χ. την κατανομή θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού).

Οι πρόεδροι τμημάτων ΤΕΙ κρίνουν ότι στο υπουργείο έχουν από καιρό κατατεθεί ολοκληρωμένες προτάσεις από τα Ιδρύματα που έχουν Τμήματα σε καθεστώς μετάβασης ενώ η Γραμματεία της Συνόδου έχει προτείνει να κληθούν οι διοικήσεις των Ιδρυμάτων, κάθε μια ξεχωριστά, για διεξοδική συζήτηση των προτάσεων των Ιδρυμάτων, πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση από το υπουργείο.

Πηγή: eleftherostypos.gr

 

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.