Νέο αλαλούμ με το ΦΠΑ 23% στην Παιδεία

περιεχόμενο

Απόλυτη σύγχυση με ανακοινώσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, που γράφουν και σβήνουν το 23% για τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

Νέο αλαλούμ με τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, που συνεδρίασε σήμερα Κυριακή, αναφέρεται ότι το μέτρο της επιβολής 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση επανεξετάζεται με στόχο τη δικαιότερη εφαρμογή του.

Ως πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση, όπως αναφέρεται, αποφασίσθηκε η μη εφαρμογή του στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα εκδόθηκε νέα ανακοίνωση από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, στην οποία είχε απαλειφθεί η αναφορά στον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, με πήγες να αναφέρουν ότι το πρώτο κείμενο που στάλθηκε ήταν το προσχέδιο της απόφασης, και όχι η ίδια η απόφαση.

Το βράδυ, κυβερνητικές πήγες ανέφεραν ότι τελικά μαζί με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς φαίνεται πως όντως θα εξαιρεθούν και τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία από το υψηλό κλιμάκιο του ΦΠΑ.

Παρά ταύτα, στον υψηλό φορολογικό συντελεστή του 23% θα βρεθούν ιδιωτικά εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, ακόμα εξετάζεται αν τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και της μέσης εκπαίδευσης θα υπαχθούν στο 23%.

πηγή: skai.gr

 

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.