Στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» το πρώτο Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία

περιεχόμενο

To Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» διοργανώνει το  πρώτο Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη,  την Τεχνολογία και την Καινοτομία (1st Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation) από τις 17 έως τις 19 Ιουλίου 2013.

Κίνητρο  για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης είναι η ανάγκη ενίσχυσης της έρευνας και  της καινοτομίας, που είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητες για την ανάκαμψη  της ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας της χώρας. Από αυτή την προσπάθεια  δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι Έλληνες επιστήμονες της Διασποράς. Με την  πραγματοποίηση του Ελληνικού Φόρουμ για  την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία στόχος μας είναι να  ενισχύσουμε την επικοινωνία και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη διαύλων συνεργασίας  μεταξύ της ελληνικής ερευνητικής κοινότητας και διακεκριμένων Έλληνων  επιστημόνων που διαμένουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

Tο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει σειρά διαλέξεων σε θέματα Νανοτεχνολογίας,  Ενέργειας & Περιβάλλοντος, Βιεπιστημών, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών  καθώς και Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα  μπορούν να περιηγηθούν στην έκθεση ερευνητικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων  του Κέντρου, ενώ την Πέμπτη 18 Ιουλίου θα διοργανωθεί η πρώτη Ελληνική Βραδιά. Η  εκδήλωση αυτή θα κλείσει με παρουσιάσεις εκπροσώπων οργανισμών και εταιρειών με  θέμα την καινοτομία και την περαιτέρω ενίσχυσή της στο ελληνικό αλλά και  διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.

E-mail: hellenicforum@central.demokritos.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.