Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Δάνειο για σπουδές στo Ηνωμένο Βασίλειο

περιεχόμενο

Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Δάνειο για σπουδές στην Αγγλία, Βόρεια Ιρλανδία και Ουαλία

Οι Κύπριοι φοιτητές είναι δικαιούχοι του Ευρωπαϊκού φοιτητικού δανείου για την κάλυψη του κόστους των διδάκτρων των σπουδών τους.

Τα φοιτητικά δάνεια χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση της χώρας στην οποία θα επιλέξουν να σπουδάσουν (Αγγλία, Βόρειο Ιρλανδία ή την Ουαλία), και καταβάλλεται απευθείας στο πανεπιστήμιο τους από την Student Loans Company. Το μέγιστο ποσό του δανείου εξαρτάται από τα δίδακτρα που χρεώνει το πανεπιστήμιο και δεν επηρεάζεται από το οικογενειακό εισόδημα του φοιτητή.

Αποπληρωμή δανείου

Το σημαντικότερο είναι ότι οι φοιτητές θα αρχίσουν την αποπληρωμή των δανείων τους αφού ολοκληρώσουν τις σπουδές του, και όταν κερδίζουν £ 21.000 (περίπου € 24.000) ανά έτος από την εργασία τους. Από το ακαδημαϊκό έτος 2012 – 2013 τα πανεπιστημιακά δίδακτρα θα κυμαίνονται από St £ 6.000 – St £ 9.000 ετησίως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάρκεια των πλείστων πτυχιακών προγραμμάτων είναι μόνο τρία χρόνια και των μεταπτυχιακών ένας χρόνος (τέσσερα και δύο χρόνια αντίστοιχα στην Κύπρο και άλλες χώρες),

Ο πιο κάτω πίνακας παρουσιάζει ένα παράδειγμα αποπληρωμής του δανείου:

 src=

Δίδακτρα και υποτροφίες

Τα δίδακτρα των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων διαφέρουν πολύ μεταξύ τους. Σε κάποιες χώρες η τριτοβάθμια εκπαίδευση παρέχεται δωρεάν, ενώ σε άλλες τα δίδακτρα είναι τσουχτερά. Τα κριτήρια για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας με τη μορφή υποτροφιών και δανείων –πέραν του Student Loans Company – διαφέρουν επίσης σημαντικά.
Γενικές πληροφορίες για τα δίδακτρα και τις υποτροφίες

Παρ’ όλα αυτά, αν είστε πολίτης της ΕΕ και σπουδάζετε σε πανεπιστήμιο άλλης χώρας της ΕΕ

  • δεν μπορεί να σας ζητήσουν να καταβάλετε υψηλότερα δίδακτρα,
  • έχετε ίσα δικαιώματα με τους υπηκόους της εν λόγω χώρας όσον αφορά τις υποτροφίες για την κάλυψη των διδάκτρων.

Πηγή: sigmalive.com

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.