περιεχόμενο

Εκδηλώσεις για όλους, ακόμη και τους μη μυημένους στην τέχνη της φωτογραφίας, συνοδεύουν την φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Photometria, μια διοργάνωση της αστικής, μη κερδοσκοπικής «Έντευξις» που διοργανώνεται για 5η χρονιά και έχει καταφέρει να περάσει τα σύνορα των Ιωαννίνων και να παρουσιαστεί σε άλλες πόλεις με επιτυχία. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, πραγματοποιούνται εκθέσεις, σεμινάρια και διαγωνισμοί, αλλά και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικής ενασχόλησης μαθητών του δημοτικού με τίτλο «Photometria Schoοlaroid».

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου, 11:30-13:30, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο στα Παλαιά Σφαγεία. (Η παρουσία των γονέων είναι υποχρεωτική καθόλη την διάρκεια του προγράμματος).

Την ίδια ημέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Παλαιών Σφαγείων, από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ 5 πολιτιστικοί φορείς συναντώνται για τις προοπτικές ανάπτυξης συνεργασιών με σκοπό την περιφερειακή πολιτιστική ανάπτυξη της δυτικής Ελλάδας, με κεντρικό άξονα την Φωτογραφία. Πρόκειται για την Ημερίδα «Photometria Enteyxis» με τη συμμετοχή πολιτιστικών φορέων από Πρέβεζα, Γιάνννινα, Φιλιππιάδα, Κέρκυρα και Λευκάδα. Σεμινάρια φωτογραφίας, πρόκειται να γίνουν στις 8 και 15 – 16 Ιουνίου, στο «Photometria Academy».

Αναλυτικά:

– Σάββατο 8 Ιουνίου, 11.00-13.00: Σεμινάριο Φωτογραφίας από τον Παναγιώτη Τσιγκούλη, «Βασικές Αρχές Φωτογραφίας» (Συμμετοχή Δωρεάν, δηλώσεις στο Info@photometria.gr, μέγιστος αριθμός ατόμων 50 άτομα).

– Σάββατο 8 Ιουνίου, 13.30- 15.30: Σεμινάριο Φωτογραφίας από τον Κωνσταντίνο Βάσση, «Πανοραμική Φωτογράφιση» (Συμμετοχή Δωρεάν, δηλώσεις στο Info@photometria.gr, μέγιστος αριθμός ατόμων 50 άτομα). – Σάββατο 8 Ιουνίου, 20.00-22.00: Διάλεξη από τον William Abranowicz & τον Ιάκωβο Χατζησταύρου (Είσοδος Δωρεάν)

– Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Ιουνίου, 10.00-18.00: Σεμινάριο Φωτογραφίας από τον Andre Bakker, «Βελτιώστε την φωτογραφία σας», ένα σεμινάριο όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να πάρουν πολύ γρήγορη ανατροφοδότηση για τις φωτογραφίες τους. (Δηλώσεις στο Info@photometria.gr, μέγιστος αριθμός ατόμων 50 άτομα). Ακολουθεί ο διαγωνισμός φωτογραφίας διάρκειας 3 ωρών, «Photometriawalk», στις 9 Ιουνίου, από τις 11.00 έως τις 15.00, με αφετηρία τα Παλαιά Σφαγεία Ιωαννίνων.

Μέσα σε 3 ώρες οι συμμετέχοντες πρέπει να παραδώσουν τρεις φωτογραφίες στην ομάδα παραλαβής του φωτογραφικού υλικού στα παλαιά σφαγεία Ιωαννίνων. Οι φωτογραφίες πρέπει να έχουν ημερομηνία, την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού και να μην έχουν δεχθεί καμία επεξεργασία.

Παράλληλες εκθέσεις Από τις 5 έως τις 16 Ιουνίου, εκτός από της έκθεση των 25 καλύτερων φωτογραφιών του πανελλήνιου διαδικτυακού διαγωνισμού φωτογραφίας με τίτλο «Αλλαγή», εκθέσεις φωτογραφίας θα φιλοξενούνται στην Δημοτική Πινακοθήκη, στην Γκαλερί Τεχνοχώρος και στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία. Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων – Ιάκωβος Χατζησταύρου, Ισόγειο, έκθεση φωτογραφίας “Greece” (Greece) – William Abranowicz, 1ος όροφος έκθεση φωτογραφίας “The Greek File”, (USA). Γκαλερί Τεχνοχώρος Irina Werning “back to the future” (Argentina) Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Robert Van Waarden “Climate Oxide” (Canada/Nederlands)

Παράλληλα, θα γίνουν προβολές από το Athens Video Art Festival, από το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου και από τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα.

Πηγή: thesprotia-news.blogspot.com

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.