Ευρωπαϊκά δάνεια για ελληνικές επιχειρήσεις

περιεχόμενο

Πολύ σημαντικές ευκαιρίες χρηματοδότησης δημιουργούνται για τις ελληνικές εταιρείες, και ειδικά για όσες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, από τη δημιουργία του νέου «Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιχειρηματικών Αγγέλων» (European Angels Fund – EAF).

Πρόκειται για μια αξιόλογη πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε μέσω του ΕΙF (Eυρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων) και έχει ως στόχο την εξασφάλιση κεφαλαίων σε «Επιχειρηματικούς Αγγέλους» αλλά και σε άλλους μη θεσμικούς επενδυτικούς παράγοντες για τη χρηματοδότηση καινοτόμων εταιρειών με τη μορφή των «συν-επενδύσεων» (co-investments).

To EAF λειτουργεί «πιλοτικά» από τον Μάρτιο του 2012 στη Γερμανία, ενώ ήδη εχει αναπτύξει μερική δραστηριότητα και σε χώρες όπως η Ισπανία και η Αυστρία.

Το ΕΑF «ανοίγει» σταδιακά για όλη την Ευρώπη

Το ΕΑF «ανοίγει» τα «φτερά του» σε όλη την Ευρώπη σταδιακά, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το EiF την προηγούμενη εβδομάδα στο ετήσιο συνέδριο του συνδέσμου «Ευρωπαίων Επιχειρηματικών Αγγέλων – ΕΒΑΝ» (www.eban.org) που έλαβε χώρα στη Βιέννη. Παρών στο εν λόγω συνέδριο ήταν ο CEO της StartTech Ventures, Δημήτρης Τσίγκος.

Η StartTech Ventures φιλοδοξεί να φέρει το EAF «κοντά» στις ελληνικές επιχειρήσεις

Θυμίζουμε πως o Δημήτρης Τσίγκος είναι επίσης εδώ και λίγο καιρό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του EBAN (www.eban.org). Η παρουσία του Έλληνα επιχειρηματία στη διοίκηση του εν λόγω φορέα έχει ήδη στρέψει τα βλέμματα των Ευρωπαίων Business Angels στην Ελλάδα, σε μια εποχή που τόσο οι νεοφυείς όσο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναζητούν τους κατάλληλους τρόπους για να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση και ρευστότητα.

Παράλληλα, το γεγονός ότι το ΕΒΑΝ αποτελεί επίσημο συνομιλητή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων ευρωπαϊκών οργανισμών στα ζητήματα χρηματοδοτήσεων υψηλού ρίσκου, επιτρέπει στους Έλληνες δημιουργούς και επενδυτές να προωθήσουν τις θέσεις τους στα αντίστοιχα κέντρα χάραξης στρατηγικής.

Με αυτά τα δεδομένα, η StartTech αναλαμβάνει πλέον ηγετικό ρόλο στη χώρα μας στον τομέα της προσέλκυσης επενδύσεων από Business Angels, αποτελώντας έναν σημαντικό συνδετικό κρίκο μεταξύ Ελλήνων επιχειρηματιών και Ευρωπαίων Angel επενδυτών.

Σημειώσεις προς τους συντάκτες: – H StartTech Ventures αναπτύχθηκε ως ο επενδυτικός και «εκκολαπτικός» βραχίονας του Materializing Innovation Group και της εταιρείας Virtual Trip. Η Virtual Trip αποτέλεσε τη βάση για την ανάπτυξη περισσότερων από 10 high-tech εταιρειών που σήμερα αποτελούν το Group, επενδύοντας 4,5 εκατομμύρια ευρώ και δημιουργώντας έτσι ένα επόμενης γενιάς «Επιχειρηματικό Οικοσύστημα». Αυτό προσφέρει στα συμμετέχοντα startups την επιχειρησιακή αξιοποίηση οικονομιών κλίμακας με ταυτόχρονη διασφάλιση της ευελιξίας και του ισχυρού επιχειρηματικού κινήτρου.

– Το EBAN (www.eban.org – The European Trade Association for Business Angels, Seed Funds, and other early stage market players) είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ασχολείται με το ευρωπαϊκό οικοσύστημα χρηματοδοτήσεων αρχικού σταδίου, τόσο ιδιωτών όσο και θεσμικών επενδυτών. Εκπροσωπεί Επενδυτές, «Επιχειρηματικούς Αγγέλους» (Βusiness Angels), Venture Capital Funds πρώιμου σταδίου καθώς και «Business Angel Networks», δίκτυα δηλαδή ιδιωτών επενδυτών που επενδύουν συντονισμένα ώστε να μειώνουν το ρίσκο και να αυξάνουν την απόδοση των επενδύσεών τους. Παράλληλα, το ΕΒΑΝ πιστοποιεί τέτοια δίκτυα ιδιωτών επενδυτών ως προς τις διαδικασίες τους, ενώ οργανώνει και workshops για μεταφορά τεχνογνωσίας τόσο προς επενδυτές όσο και προς επιχειρηματίες. Σχηματίστηκε το 1999 σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αυτή τη στιγμή διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο σε όλες τις κλίμακες επιχειρηματικότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πηγή: imerisia.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.