Ευκαιρία ανάπτυξης της επιχείρησής σας στη Silicon Valley!

περιεχόμενο

Κάλεσμα προς τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) απευθύνει η Mind The Bridge, ένας από τους πιο γνωστούς accelerators στη Silicon Valley.

Το πρόγραμμα accelerator έχει διάρκεια 10 εβδομάδες, πραγματοποιείται στο Σαν Φρανσίσκο και σκοπό έχει να βοηθήσει τεχνολογικά startups να αναπτυχθούν και να προσεγγίσουν με επιτυχία τις διεθνείς αγορές. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν επάνω στην ιδέα τους λαμβάνοντας συμβουλές κι οδηγίες από ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά το οικοσύστημα της Silicon Valley. Παράλληλα, το πρόγραμμα προσφέρει πληροφορίες και βοήθεια σχετικά με την αμερικάνικη Visa, δυνατότητες δικτύωσης κι ευκαιρίες παρουσίασης της ιδέας σας σε επενδυτές κι επιχειρηματίες της Silicon Valley. Μετά τη λήξη του προγράμματος των 10 εβδομάδων, οι συμμετέχοντες θα λάβουν χρηματοδότηση έως 65.000 δολάρια από την Mind The Bridge!

Oι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερο έως τις 25 Αυγούστου 2013.

To χειμερινό πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2014 και οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερο έως τις 25 Αυγούστου 2013 συμπληρώνοντας την αίτηση που θα βρείτε εδώ.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι να έχετε ήδη ένα προϊόν που διαθέτει τα βασικά χαρακτηριστικά (Minimum Viable Product), να έχετε τουλάχιστον έναν χρήστη ή/και πελάτη και φυσικά να επιθυμείτε την χρηματοδότηση της ιδέας σας. Ως μέρος της διαδικασίας επιλογής, ενδέχεται να σας ζητηθεί να συμμετάσχετε προηγουμένως στο startup school της Mind The Bridge, που έχει διάρκεια τρεις εβδομάδες και κόστος 1.800 δολάρια.

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι περίπου 1.500-3.000 δολάρια και καλύπτει την ενοικίαση γραφείου και τη συμμετοχή σε networking events (δεν καλύπτει το κόστος διαμονής και διατροφής σας στο Σαν Φρανσίσκο).

Από το πρόγραμμα accelerator της Mind The Bridge έχει «αποφοιτήσει» ήδη μια ελληνική επιχείρηση (η εφαρμογή για smartphones Weendy), η οποία έχει συγκεντρώσει συνολικά 240.000 δολάρια από επενδυτές στη Silicon Valley κι έχει έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

Έχοντας γνωρίσει από κοντά την Mind The Bridge (περισσότερα γι’ αυτήν την εμπειρία σε επόμενο άρθρο…), θεωρούμε ότι πρόκειται για έναν αξιόπιστο οργανισμό. Συνεπώς αν βρίσκεστε στο στάδιο ανάπτυξης της τεχνολογικής σας επιχείρησης και θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνατότητές σας στη Silicon Valley, πιστεύουμε ότι αξίζει να δηλώσετε συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα!

Πηγή: startup.gr – Άρθρο του Γιάννη Ζαφειρόπουλου

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.