Ετήσια έκθεση σπουδαστικών εργασιών του Κολλεγίου Βακαλό Art & Design

περιεχόμενο

Το Κολλέγιο Βακαλό Art & Design συνεχίζει να δείχνει προς τα εκεί που τα σύννεφα αραιώνουν, με αισιοδοξία που δεν στηρίζεται σε εκτιμήσεις αλλά σε πραγματικά επιτεύγματα. Ο 55ος χρόνος μιας πρωτοποριακής εκπαιδευτικής και πολιτιστικής διαδρομής που έχει αναδείξει το Design στην Ελλάδα και έχει προβάλει τη χώρα διεθνώς, ολοκληρώνεται με την έκθεση D55, στην οποία θα παρουσιαστούν επιλεγμένες σπουδαστικές εργασίες από το τριετές πρόγραμμα του ακαδημαϊκού έτους 2012-2013 στις ειδικότητες της Γραφιστικής (Graphic Design) και της Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου (Interior Architectural Design), ενδεικτικές της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου που γίνεται στο Κολλέγιο Βακαλό.

6.limghandler

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό την περίοδο 19 Ιουνίου-3 Οκτωβρίου, και τα εγκαίνια θα γίνουν στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο και τα διδακτήρια του Κολλεγίου την Τετάρτη 19 Ιουνίου, 8-11 μ.μ. Το βράδυ των εγκαινίων θα παίξει σε ειδική εμφάνιση τo συγκρότημα Penny & the Swingin’ Cats.

Τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης σπουδαστικών εργασιών του Κολλεγίου Βακαλό έχουν καθιερωθεί εδώ και χρόνια στη συνείδηση του κοινού, των νέων, των καλλιτεχνών, των κριτικών, των επαγγελματιών του design, κ.ά., ως ένα πολύκοσμο καλλιτεχνικό πάρτυ με άφθονη μπύρα Veltins, επιλεγμένη μουσική, και την τέχνη να κυκλοφορεί ελεύθερη στο χώρο και να δροσίζει τις αισθήσεις στο ξεκίνημα του καλοκαιριού. Οι έξι όροφοι του κεντρικού κτηρίου γεμίζουν από ανθρώπινη κίνηση, χρώματα, ήχους και εικόνες, διαμορφώνοντας έτσι το πιο κατάλληλο περιβάλλον για να υπάρξει ζωντανή αυτή η τέχνη της καθημερινότητας, που είναι το design.
Με τον τρόπο αυτό, το Κολλέγιο Βακαλό προσφέρει μια μοναδική εμπειρία περιπλάνησης στη σύγχρονη καθημερινή κουλτούρα, στο οπτικό περιβάλλον, στους χώρους και στα αντικείμενα της ζωής μας, και –το κυριότερο– έτσι όπως τα εμπνέονται και τα οραματίζονται οι νέοι δημιουργοί μέσα από τα έργα τους: αφίσες, διαφημίσεις, περιοδικά και βιβλία, συσκευασίες, σήματα, εμβλήματα και λογότυπα, κλασική και πειραματική τυπογραφία, web design, computer graphics, multimedia, φωτογραφίες, χώροι κατοικίας και καταστήματα, εκθεσιακά περίπτερα, πάρκα και κήποι, θεατρικά σκηνικά και κοστούμια, προϊόντα, gadget, γλυπτικά αντικείμενα, φωτιστικά, και πολλά άλλα…
Μετά από 55 χρόνια λειτουργίας, το Κολλέγιο έχει ταυτιστεί πλέον με την υψηλού επιπέδου, ολοκληρωμένη παιδεία που παρέχει στον τομέα των εφαρμοσμένων τεχνών, καθώς και με μια διακριτή εκπαιδευτική φιλοσοφία που συνδυάζει την κλασική σπουδή και μόρφωση με την σύγχρονη τεχνολογία και αισθητική. Οι σπουδές που παρέχει επικυρώνονται από το κρατικό βρετανικό Πανεπιστήμιο του Derby και το British Accreditation Council, και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων Bachelor of Arts (Honours) και Master of Arts.

Χώρος: Κολλέγιο Βακαλό, Λ. Κατσώνη 26, Λυκαβηττός
Εγκαίνια: 19 Ιουνίου 2013, 8-11 το βράδυ
Διάρκεια: 19 Ιουνίου-3 Οκτωβρίου (καθημερινά εκτός σαββατοκύριακου)
Ωράριο:
19 Ιουνίου-19 Ιουλίου: 9 π.μ. – 9 μ.μ.
20 Ιουλίου-20 Αύγουστου: 9 π.μ. – 5 μ.μ.
21 Αύγουστου-3 Οκτωβρίου: 9 π.μ. – 9 μ.μ.
Επικοινωνία: Τηλ: 210 6442514, Fax: 210 6444840,
email: info@vakalo.gr, url: www.vakalo.gr

Πηγή: in.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.