Δωρεάν εργαστήρια από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για μαθητές

περιεχόμενο

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε μαθητές δημοτικούγυμνασίου και λυκείου καθώς και σεενήλικες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εργαστήρια συγγραφήςαγιογραφίας καισκίτσου, καθώς και δραστηριότητες για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας.

Οι διδάσκοντες συμμετέχουν εθελοντικά, ενώ στις δράσεις που σχετίζονται με τη ζωγραφική παίρνουν μέρος μέλη του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό νούμερο της Βιβλιοθήκης,2310  315100 ή με τον κ. Δημήτρη Καλαμάρα στο νούμερο 6978 108597.

Οι δράσεις ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2012 και θα συνεχιστούν έως το τέλος της σχολικής χρονιάς 2012 – 13.

Λόγω της αυξημένης ζήτησης και του περιορισμένου αριθμού θέσεων τηρείται σειρά προτεραιότητας.

 

Αναλυτικά τα εργαστήρια πραγματοποιούνται ως εξής:

 

Κάθε Δευτέρα στις 17:00, «Δημιουργική Γραφή» – Εργαστήριο για παιδιά άνω των 8 ετών, από τον Δημήτρη Καλαμάρα.  – Η διαδικασία της συγγραφής, μέσα από παιχνίδια ασκήσεων και φόρμας.

Κάθε Δευτέρα στις 18:45 (Για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο),  «Χειροτεχνίες με ανακυκλώσιμα υλικά, Κόσμημα και Κηροπλαστική» – Εργαστήριο για ενήλικες από τηΜαρία Χατζή.

Κάθε Τρίτη στις 17:00, «Σκίτσο» – Εργαστήριο για παιδιά άνω των 8 ετών, από τη Φρόσω Γαρυφάλλου – Τεχνικές ελεύθερου σχεδίου και σκίτσου, με στόχο την καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της φαντασίας.

Κάθε Τετάρτη στις 16:15, «Σκάκι» – Εργαστήριο για παιδιά άνω των 7 ετών, από τονΔημήτρη Εξιζόγλου – Τεχνικές ανάπτυξης της στρατηγικής ικανότητας και της δομημένης σκέψης στο σκάκι.

Κάθε Τετάρτη στις 17:00, «Ζωγραφική» – Εργαστήριο για παιδιά άνω των 7 ετών, από τηνΕλένη Συροπούλου – Ματθαιοπούλου – Διδασκαλία των βασικών αρχών χρωματικής σύνθεσης, προοπτικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Κάθε Πέμπτη στις 18:00, «Λέσχη Βιβλίου» – Για παιδιά κάθε ηλικίας, από την Αμαλία Αραμπατζή – Γνωριμία με το βιβλίο, μέσα από την ανάγνωση, αλλά και την αφήγηση.

Κάθε Παρασκευή στις 17:00, «Αγιογραφία» – Εργαστήρια για ενήλικες και για παιδιά άνω των 8 ετών, από τη Δέσποινα Σιαπανέλα και τον Ηλία Ντιό.

 

Πηγή: ka-business.gr

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.