Γαλλικός όμιλος κλινικών προσφέρει θέσεις εργασίας σε Έλληνες γιατρούς

περιεχόμενο

Ευκαιρίες απασχόλησης σε Έλληνες γιατρούς κάθε ειδικότητας προσφέρει γαλλικός όμιλος ο οποίος διαθέτει 48 κλινικές σε διάφορες περιοχές της χώρας και απασχολεί συνολικά 2.000 ειδικούς γιατρούς.

Ήδη κάποιοι Έλληνες γιατροί έχουν βρει απασχόληση σε κλινικές του ομίλου και δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις συνθήκες και το περιβάλλον εργασίας στη Γαλλία, ενώ άλλοι 25 γιατροί εκδήλωσαν ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν την ενημερωτική εκδήλωση του ομίλου στη Θεσσαλονίκη.

Η διευθύντρια των ιατρικών υπηρεσιών του ομίλου, Συλβί Σαρλέ ανέφερε ότι κάθε χρόνο αδειάζουν 100 θέσεις στις κλινικές του ομίλου λόγω συνταξιοδότησης των γιατρών.

“Στη Γαλλία ο αριθμός των γιατρών που συνταξιοδοτούνται είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των γιατρών που ειδικεύονται, γιατί υπήρχε περιορισμός των θέσεων ειδίκευσης. Αυτό έχει ως συνέπεια την έλλειψη ειδικευμένων γιατρών” εξήγησε η κ. Σαρλέ.

Ο όμιλος παρέχει στους Έλληνες γιατρούς, που επιθυμούν να απασχοληθούν, τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στη γαλλική γλώσσα ενώ παράλληλα παρέχει για τρεις μήνες πακέτο υποστήριξης μέχρι να βρουν σπίτι και να εγκατασταθούν.

Οι γιατροί υπογράφουν συμβόλαιο συνεργασίας με τον όμιλο, δηλαδή δεν έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας, και μπορούν να έχουν δικό τους ιατρείο. Ανάλογα με τον αριθμό των ασθενών που εξετάζει και τις ιατρικές πράξεις που κάνει ένας γιατρός ο κύκλος εργασιών κυμαίνεται από 150.000-450.000 ευρώ ετησίως χωρίς τις κρατήσεις, οι οποίες ανέρχονται στο 40%.

Ο χειρουργός Σάββας Ραφαηλίδης άφησε πριν δέκα μήνες τη θέση του λέκτορα στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ για να απασχοληθεί σε κλινική του ομίλου Vitalia.

“Είχα πάει για εξειδίκευση στο Παρίσι και μου πρόσφεραν εργασία σε μια κλινική του ομίλου στην πόλη Προβένς. Και από άποψη οικονομική και από άποψη επιστημονικής πράξης οι συνθήκες είναι πολύ καλές.

Τέτοιες συνθήκες δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Ο τρόπος ζωής στη Γαλλία είναι διαφορετικός, η εργασία αρχίζει στις 8 με 9 το πρωί και τελειώνει 6 με 7 το απόγευμα με ένα διάλειμμα το μεσημέρι. Στην κλινική παρέχεται ό,τι ζητήσει ο γιατρός για την χειρουργική πράξη” λέει ο Σάββας Ραφαηλίδης.

Εξίσου ευχαριστημένος δηλώνει και ο χειρουργός Βασίλης Μπαλτζόπουλος που εδώ και πέντε μήνες απασχολείται σε κλινική του ομίλου Vitalia στην πόλη Μονλισόν στη Κεντρική Γαλλία.

“Εργάζομαι σε μία κλινική του ομίλου που έχει 300 κλίνες και 20 αίθουσες χειρουργείων. Οι συνθήκες εργασίας είναι εξαιρετικές. Με διευκόλυναν στην εγκατάσταση και στη συνεργασία μου με τον όμιλο υπάρχει συνέπεια λόγων και πράξεων. Ποτέ δεν αισθάνθηκα ξένος στο σύστημα ούτε και αντιμετωπίστηκα με δυσπιστία από τους ασθενείς” λέει ο κ. Μπαλτζόπουλος.

Πηγή: AΠΕ

κοινοποίηση

Σας ενδιαφέρει; Κοινοποιήστε το άρθρο στα social media σας!

διαβάστε επίσης

BEST Soft Skills Track 2022

Τι είναι το BSST; Οι περισσότερες εταιρείες στη σημερινή κοινωνία αναμένουν πολλά από τους απόφοιτους και μελλοντικούς εργαζομένους. Οι εξειδικευμένες

Αναλυτικά

Banner title

Banner content

σχετικά άρθρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης προβάλλει: Village Potemkin

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ανοιχτές προβολές της στο Pikap Kato με την παρουσίαση του ελληνικού Ντοκιμαντέρ «Village Potemkin», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία Δομήνικου

Αναλυτικά
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.